Bastionen krever at Kenta får sparken

- Sportslig fiasko.

SISTEPLASS: Kent Bergersens Lyn ligger helt sist i Tippeligaen, etter 15 av 30 kamper. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .
SISTEPLASS: Kent Bergersens Lyn ligger helt sist i Tippeligaen, etter 15 av 30 kamper. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .Vis mer

|||Lyns supporterklubb er lei av lagets dårlige prestasjoner. Bastionen krever at trener Kent Bergersen må gå av.

«Bastionen levner ingen tvil: Situasjonen i Lyn er uholdbar. Vi krever at klubbstyret tar affære og umiddelbart løser Kent Bergersen fra kontrakten», heter det i en melding på bastionen.no.

- Det er på grunn av sportslig fiasko, slår supporterklubbens nestleder og talsmann Tjøstel Lindøe fast overfor NTB.

- Vi har all grunn til å tro at klubbstyret lytter til oss. Jeg har snakket med styret, og selv om jeg ikke kan forutse hva de velger å gjøre, så har vi normalt en god dialog. De lytter til oss, sier Lindøe.

Full tillit
Fra klubbstyret har Bergersen fortsatt full tillit.

- Definitivt, sier klubbdirektør Erik Langerud til NTB.

- Det er et sterkt budskap fra en supporterklubb. Alle har rett til å mene hva de vil. Det kommer klart til uttrykk i dag. Vi har et utmerket forhold til Bastionen. Noen ganger spiller vi med hverandre, andre ganger mot hverandre, sier Langerud.

Lyn ligger sist i Tippeligaen etter halvspilt sesong. En seier er det blitt på 15 kamper.

- Ingen ønskesituasjon
- Vi pleier ikke å rope høyt, så når vi først gjør det så blir vi nok hørt. Vi ser potensialet i spillerstallen. Hovedtreneren klarer åpenbart ikke å utnytte dette, sier Lindøe.

- Det er ingen ønskesituasjon, erkjenner Erik Langerud

Lyn sliter med en skakkjørt økonomi, og kan faktisk rykke ned selv om plassen berges rent sportslig. Klubben kan bli degradert av økonomiske årsaker. Likevel tror Lindøe klubben har råd til å bytte trener.

- Det skal holde tungt, men jeg tror klubbstyret skal kunne finne en løsning, sier Tjøstel Lindøe til NTB.

- Vi liker ikke situasjonen vi er i nå. Men vi må behandle det internt i klubben. Jeg tror ikke det er riktig å isolere det til enkeltpersoner. Men vi har full respekt for at Bastionen mener det de mener, sier Erik Langerud.

(NTB)