Bastürk ute mot Norge

Nok en Tyrkia-smell.

• Hvem skal Norge stille med? Hjelp Hareide - ta ut din landslagsllever

(Dagbladet.no): Tyrka har bare vunnet én av de siste seks EM-kvalifiseringskampene, og er mest sannsynlig ute av EM uten seier på Ullevaal lørdag.

I dag fikk landslagssjef Fatih Terim enda en smell i oppladningen til skjebnekampen. Playmaker Yýldýray Bastürk spiller ikke mot Norge om to dager, melder Uefa.com.

Kan ikke løpe

Stuttgart-spilleren er ikke blitt frisk av leggskaden sin og er uaktuell. Ifølge den tyrkiske landslagslegen kan 28-åringen gå, men ikke løpe.

Dermed har han lite på en fotballbane å gjøre, og Tyrkia har kalt inn Denizlispors Yusuf Simsek som erstatter for Bastürk.

I tillegg sto backen Deniz Barýþ over treninga i går, mens Serhat Akýn trente igjen etter forkjølelse.

Det aller bitreste Tyrkia-forfallet kom før Terim tok med seg mannskapet på treningsleir i Estland denne uka. Da ble det klart at Zenit-spiss Fatih Tekke, lagkamerat med Erik Hagen i den russiske klubben, ikke kan spille mot Norge på grunn av en lårskade.

SPILLER IKKE: Norge blir EM-klare med seier mot Tyrkia. Bortelaget stiller uten skadde Yýldýray Bastürk på Ullevaal lørdag. Foto: Scanpix/Reuters
SPILLER IKKE: Norge blir EM-klare med seier mot Tyrkia. Bortelaget stiller uten skadde Yýldýray Bastürk på Ullevaal lørdag. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Lander i morgen

Tyrkerne lander i Norge i morgen og trener på Ullevaal i morgen kveld. Trener Terim er optimist på tross av skader og dårlige resultater.

På en pressekonferanse i går fortalte Tyrkia-sjefen at den opprinnelige planen var å ligge fire poeng foran Norge før denne kampen.

- Alt er mulig i fotball. Vi satser på å vinne og skal gjøre alt for å oppnå det. En seier eller uavgjort er nok for Norge, og vi skal ha det i bakhodet. Vi har vunnet liknende kamper som denne tidligere, fordi vi har stått sammen.