Bateman avgjorde på siste hull

Vant 5,3 mill. og bil.

En birdie på siste hull ga Brian Bateman hans første tittel på PGA-touren i golf.

Fire spillere var likt og på vei mot omspill i Grand Blanc inntil Bateman trillet ballen i hullet fra tre og en halv meter og henviste Justin Leonard, Jason Gore og Woody Austin til delt annenplass.

Berget av putten

- Dette føles storartet. Jeg hadde ingen forventninger før turneringen, men magefølelsen sa meg at jeg var nær med fire-fem hull igjen. Putteren min berget meg, spesielt på siste hull, sa Bateman som var nummer 240 på pengelista i PGA-touren før turneringen i Michigan.

Han fikk 5,3 millioner kroner og en bil for seieren. Bare en gang i karrieren har han spilt inn mer på et år enn han gjorde i helgen.

34-åringen misset cuten i fire av sine åtte tidligere turneringer i år, og hadde 31.-plass som best før alt stemte i helgen. Han er den åttende spiller som tar sin første PGA-seier i år.

Kerr vant US Open

Cristie Kerr holdt styr på nervene og vant duellen med verdensener Lorena Ochoa i kvinnenes US Open.

PUTTET: Brian Bateman har ikke tjent like mye på ett år som han tok med seg fra helgas turnering. Foto: Scanpix/Reuters
PUTTET: Brian Bateman har ikke tjent like mye på ett år som han tok med seg fra helgas turnering. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Den 29-årige amerikaneren hadde bare to bogeys på de 45 siste hullene i turneringen, mens Ochoa igjen gjorde kostbare feil som kostet henne den etterlengtede første Major-turneringsseieren.

I stedet var det Kerr som kunne juble for sin første Major-tittel, og for 3,35 millioner kroner i premiepenger. Hun feiret med å hoppe i armene til ektemannen Erik Stevens, mens Ochoa gråt bitre tårer av skuffelse.

Kerr og Ochoa var likt med fem hull igjen, men Kerr tok ledelsen for godt med en birdie på 14. hull.

(NTB)

AVGJORDE: Cristie Kerr vant duellen i US Open.