Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Batigol» legger opp

Siste nettsus for storscoreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av tidenes største målscorere la i går opp. Gabriel Omar Batistuta, eller «Batigol», rev kontrakten med det quatarske laget Al-Arabi i stykker etter å ha scoret 25 mål på 18 kamper i det lille landet.

Men det er årene i Fiorentina og målene for det argentinske landslaget som vil bli stående.

På 269 kamper for den italienske klubben scoret Batistuta 167 mål. Og Fiorentinas gullalder på 90-tallet, med bronse i serien i 1999 som høydepunktet har blitt synonymt med det lange, flagrende håret til Batistuta.

I VM i 1994 scoret Batistuta fem mål på fem kamper før Argentina ble slått ut i kvartfinalen etter Maradonas dopingskandale. Men Batistuta fortsatte å score mål. Han scoret nemlig i alle de første elleve kampene i 94/95-sesongen og satte dermed en utrolig rekord.

VM i 1998 ble nok en gang et stort mesterskap for storscoreren. Fire mål på fire kamper ble fasiten. Men i VM i 2002 skuffet Argentina stort og ble utslått i gruppespillet etter at Batistuta scoret ett mål på de tre kampene. Dermed endte VM-statistikken med ti mål på 13 kamper, mens totalstatistikken for Argentina står på 59 mål på 78 landskamper.

Batistuta spilte for Newell\'s Old Boys, River Plate, Boca Juniors, Fiorentina, Roma, Inter og tilslutt Al-Arabi i sin fantastiske karriere.

KJENNEMERKET: Gabriel Omar Batistuta feirer et mål for Roma i 2001 - på karakteristisk vis. Batistuta scoret 20 mål på 28 kamper da Roma ble seriemestere det året. Foto: EPA
KJENNEMERKET: Gabriel Omar Batistuta feirer et mål for Roma i 2001 - på karakteristisk vis. Batistuta scoret 20 mål på 28 kamper da Roma ble seriemestere det året. Foto: EPA Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!