Batistutas hat-trick

ST: ETIENNE (NTB): Gabriel Batistuta fikk sin tredje sønn mandag, og feiret begivenheten med å skyte seg til topps på scoringslista i VM.

Straffekonkurransen mot England måtte han se fra benken, men han sa etterpå at det er helt i orden.

- Vi er 22 spillere i troppen. I dag var det min tur til å byttes ut. Jeg har ikke noe problem med det, sa han etter kampen.

Argentinas spillere reagerte kraftig da aviser i hjemlandet før VM skrev at Batistuta og Ariel Ortega ikke er på talefot. Nå nekter spillerne å si noe som helst med mindre de andre hører på, for å utelukke at det gjengis uttalelser som kan skape splid. Derfor var det med flere lagkamerater som «oppassere» at Batistuta møtte i intervjusonen.

Han scoret på straffespark etter fem minutter, og feiret med å «vugge baby» slik Bebeto gjorde da Brasil-spissen scoret rett etter å ha blitt far i USA-VM.

Batistuta, som fra før har sønnene Thiago og Lucas, feiret Joaquins ankomst med sitt femte mål i VM. Dermed er han toppscorer sammen med Italias Christian Vieri.

- Jeg tenkte ikke på scoringstittelen, bare på å vinne kampen, sa Batistuta, som ble byttet ut med Hernan Crespo midt i andre omgang. Det byttet gjorde iallfall ikke Argentina bedre, og Crespo misset også i straffekonkurransen.

Men verken Batistuta eller andre argentinere kritiserer treneren eller lagkameratene. Det garanterer troppens «intervju-politi» for.

At Batistuta er blitt far og vil feire med scoringer lover godt. Bebeto ble far noen dager før Brasils kvartfinale mot Nederland i 1994, og scoret da brasilianerne vant 3-2. En drøy uke senere ble Brasil verdensmester. Lørdag spiller Argentina kvartfinale mot Nederland...

(NTB)