Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Båtsportens klasse 1 tilbake til Arendal

Etter en fire år lang pause vil båtsportens klasse 1 komme tilbake til Arendal 21. til 23. juli neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DUBAI (Dagbladet.no): Det er lagt opp til 10 løp neste år. Flere nye land blir vertskap for verdens raskeste båter. Det skal gå løp i Alexandra, Egypt, i den russiske byen Sochi, den franske byen Cannes, i Slovenia og fire byer i Midt-Østen.

Kanskje Oslo

Det ble gjort kjent på en pressekonferanse i Dubai i dag.

- Vi jobber også med et mulig løp i Oslo eller Trondheim, men dette har vi ikke fått avklart ennå, sier teamleder Cato Strømberg i Spirit of Norway til Dagbladet.no

Norsk ledelse

I dag går årets siste løp i Dubai. Bård Eker og Steve Curtis med Spirit of Norway leder årets VM med 16,5 poeng foran Victory 77 fra Dubai. Det norsk-britiske laget må fullføre og ikke komme dårligere plassert enn en 8. plass for å bli verdensmestere i 2005.

I går vant de sammenlagt for pole position-løp, med den andre norske båten Jotun på en god annenplass.

- Vi kjører for å vinne i dag, men vil ikke ta sjanser som kan ødelegge våre muligheter for å vinne sammenlagt i år, sier Bård Eker.

SIRKUS TIL ARENDAL IGJEN: Offshore-båtene legger turen innom Norge neste år. Her suser Spirit of Norway avgårde i Dubai. Foto: Scanpix/Reuters
SIRKUS TIL ARENDAL IGJEN: Offshore-båtene legger turen innom Norge neste år. Her suser Spirit of Norway avgårde i Dubai. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Spirit og Norway har vunnet fire løp i år og har brutt en gang. Bård Eker overtok båten fra Bjørn Rune Gjelsten etter fjorårets sesong.

• Din kommentar: Blir det en ny folkefest i Arendal neste år?

<HLF>KAN VINNE:</HLF>Bård Eker i Spirit of Norway ligger godt an til å bli årets verdensmester i båtsportens klasse 1.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!