Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Batty utrøstelig

SAINT-ETIENNE (Dagbladet): David Batty misset på sitt livs viktigste spark på ballen. Som tiendemann i straffekonken hadde han ikke det som skulle til. For skuddet Carlos Roa reddet uten problemer inneholdt alt det England ikke hadde råd til. Nerver, frykt og usikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Argentina gikk av skaftet da Roa reddet fra Batty. Sjøl gikk Newcastle-spilleren rett inn i komatisk sorg. For du trøster ikke en fyr som har brent det avgjørende straffesparket i en åttendelsfinale i VM.

I går kveld var det ikke mulig å si et eneste fornuftig ord til David Batty.

Argentina og England hadde servert et ball-drama av dimensjoner da straffespark var det eneste som kunne skille dem.

Drepende skudd

På 2-2 etter ordinære tid, og med enkelte feite muligheter i den neste halvtimen, skulle alt handle om det drepende skuddet fra 11 meter. Og sist gang England var ute i en liknende situasjon gikk de på trynet ut av sitt eget EM.

På Wembley for to år siden var det Gareth Southgate som misset finalesjansen i EM.

I går var det altså David Batty som ikke klarte å gjøre noe med revansjen over Diego Maradona og Guds hånd.

- Det er ufattelig at det skulle skje oss igjen, sier Glenn Hoddle. - Men så bitter kan fotballen være. Vi gjorde alt og spilte en meget god kamp sjøl da vi måtte ned til ti mann. Sjøl om vi er helt ødelagte nå kan vi være stolte av oss sjøl når vi får dette på avstand.

Føler med Batty

- Straffer er drama, sier Argentina-trener Passarella. - Og vi er overlykkelige for å ha klart det. Og i slike situasjoner vil det alltid være en spiller som sitter igjen med skylda og ansvaret.

- Jeg skal ikke si at jeg vet hvordan David Batty har det, men jeg føler med ham.

- Vi kjempet som løver, sier Glenn Hoddle. - Hele England hadde fortjent bedre. Men nå er det vi som må reise hjem. Det gjør veldig vondt.

Da England slo Colombia var det over 24 millioner engelskmenn som feiret triumfen foran TV-skjermene hjemme på balløya. Det er det neste høyeste seertallet i engelsk fjernsynshistorie.

Og i går kveld regnet man med over 30 millioner seere.

Det betyr at David Batty hadde tidenes største hjemmepublikum da han misset på det avgjørende skuddet.

TAPEREN: For all fremtid vil David Batty bli stående som mannen som skuffet England ved å misse på den avgjørende straffen i åttendedelsfinalen i VM'98.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!