I KONFLIKT MED FORBUNDET: Lukas Bauer og det tsjekkiske skiforbundet blir ikke enige om fordelingen av penger, noe som gjør at han nå vurderer overgang til et privatlag. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
I KONFLIKT MED FORBUNDET: Lukas Bauer og det tsjekkiske skiforbundet blir ikke enige om fordelingen av penger, noe som gjør at han nå vurderer overgang til et privatlag. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Bauer kan havne i norsk privatlag

- Jeg kjenner til Aukland-brødrene.

||| Langrennsesset Lukas Bauer kan havne i et norsk privatlag dersom ikke konflikten med Det tsjekkiske skiforbundet løser seg.

Adresseavisen skriver at Bauers deltakelse i VM i Oslo neste år står i fare. Bauer har i likhet med de andre landslagsløperne ikke signert en ny kontrakt, på grunn av uenighet om fordelingen av penger.

- Jeg er først nødt til å legge sterkt press på forbundet, i håp om å få på plass et kompromiss. Går ikke det, kan det være aktuelt å gå for et privat lag, sier Bauer, og fortsetter:

- Jeg kjenner til Aukland-brødrene og deres Team Xtra Personell og kan nok komme til å ta en telefon til dem. Siste alternativ er å legge opp.

- Jeg mener at forbundet ikke jobber godt nok for å få på plass sponsorer. Dette går ut over satsingen, og antall smørere og servicepersoner på landslaget blir færre, sier Bauer.

Tsjekkeren vant Tour de Ski i år. Han forteller at situasjonen allerede er svært krevende i det tsjekkiske landslaget.

- Hvis vi ikke får på plass et kompromiss før sesongen starter, vil jeg nok ikke delta i de første verdenscupkonkurransene. Jeg vil nå forsøke å legge press på myndigheter og forbundet. Problemet i Tsjekkia er at jeg neppe får mulighet til å kvalifisere meg til VM dersom jeg ikke går på landslaget, sier Bauer.

(NTB)