Bauer trodde «dødelig kombinasjon» ville knekke Northug

- Petter overrasket meg.

BLE FOR TØFT: Lukas Bauer falt av etter hvert, og endte på 13. plass på femmila - et drøyt halvminutt bak Petter Northug. Her går de ved Steinalderåkeren ved Frognerseteren. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
BLE FOR TØFT: Lukas Bauer falt av etter hvert, og endte på 13. plass på femmila - et drøyt halvminutt bak Petter Northug. Her går de ved Steinalderåkeren ved Frognerseteren. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIXVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Lukas Bauer lyktes ikke i VM. Han reiser hjem til Tsjekkia med en sjuendeplass som bestenotering.

Det er et stykke unna målsettingen.

Da Dagbladet møtte ham etter femmila var han likevel ikke mer skuffet enn at han skrøt av det Petter Northug har gjort i mesterskapet.

Stort press For Bauer hadde ikke forventet at Northug skulle ende opp med tre gull og to sølv på fem starter.

- Jeg er veldig overrasket over hvor sterk han har vært. Og det gjelder ikke bare løpene hans. Jeg regnet med at han kom til å bli utsatt for mye stress og press under et mesterskap på hjemmebane. Det er en dødelig kombinasjon. Derfor var jeg spent på å se om han var sterk nok, men han viste at han er den beste, sier Bauer.

- Er det måten han har taklet presset på som har imponert deg mest?

- Ja, det er det. Han har også et av de beste lagene rundt seg, som kan ta av noe av presset og alt det andre. Men han er den som uansett må stå der og ta det imot, han må kjempe mot mange ting.

Nesten unikt - Så du trodde han kom til å slite?

- Jeg forventet at han skulle ha større problemer enn det han har hatt.

- Hva tenker du om Northugs evne til å treffe med toppformen?

- Det er ikke helt unikt for Petter, Andrus Veerpalu var også alltid sterk i mesterskap, men han var bare god i klassisk. Petter er sterk i alt.

Sterkere enn alle.

STUPTE I MÅL: Petter Northug måtte ta telling etter den fenomenale spurten på femmila. Foto: PETER KLAUNZER/EPA
STUPTE I MÅL: Petter Northug måtte ta telling etter den fenomenale spurten på femmila. Foto: PETER KLAUNZER/EPA Vis mer