Baxter i England-samtaler i dag

Lyn trener Stuart Baxter dro i dag tidlig til England, hvor han er tilbudt en sentral stilling i det engelske fotballforbundet (FA).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lyns daglige leder Ole-Ray Grødseth bekrefter overfor Dagbladet.no at de har tillat at Baxter snakker med FA.

- Det er ingen klubb i Norden som ville nektet treneren sin en sånn mulighet. Baxter har fått mange tilbud fra europeiske toppklubber den siste tiden, men det har ikke vært interessant for ham. Vi skjønner godt at dette er annerledes, og er en stor karriere mulighet, sier Grødseth.

Stuart Baxter er bundet av kontrakt med Lyn ut sesongen 2003, og kontrakten kan ikke sies opp. Dermed er det Oslo-klubben som til slutt avgjør om Baxter får lov til å forlate klubben.

- Vil ikke ødelegge

- Vi kommer til å ta stilling til dette når Baxter kommer tilbake til Oslo på mandag. Vi skjønner at dette er en stor karrieremulighet for Baxter, og vi ønsker ikke å ødelegge for ham, sier Grødseth.

- Kommer dere eventuelt til å kreve kompensasjon hvis han drar?

- Det må vi komme tilbake til senere, sier han.

I følge nettstedet Ananova har Baxter a llerede takket ja til å bli engelsk landslagstrener under ungdomssjef Howard Wilkinson. Men Lyns daglige leder tror ikke det er avklart ennå, siden Baxter satte seg på flyet til England i dag tidlig.

- Jeg vet bare at han er tilbudt en sentral posisjon i det engelske landslaget, og Stuart har vært veldig åpen overfor oss hele tiden når han har fått tilbud, sier Grødseth.

Mange spekulasjoner

Det har vært mange spekulasjoner om Stuart Baxter siden han kom til Lyn midt i fjorårssesongen, men Lyns daglige leder avviser at dette påvirker spillerne og lederne i klubben.

- Spillerne er veldig profesjonelle til dette og lar seg ikke påvirke av alle henvendelsene på Baxter. Vi i ledelsen forholder oss fortsatt til at vi har en to-års kontrakt med Baxter, og har ikke begynt å se på alternativer, sier han.

(Dagbladet.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer