Bayer Leverkusen bekrefter Ødegaard-interesse

Et av sommerens store mysterium er hvor Martin Ødegaard ender opp. Han er i hvert fall ønsket i Tyskland.

ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard. Foto: NTB Scanpix.
ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Det bekrefter sportsdirektør i Bayer Leverkusen, Simon Rolfes, overfor den tyske avisa Bild.

- Han er en interessant spiller for oss, sier han.

Ifølge den spanske radiostasjonen Cadena SER skal Bayer Leverkusen allerede ha lagt inn et seriøst bud på Martin Ødegaard.

Perfekt match?

Etter en strålende sesong i Vitesse har Ødegaard blitt svært attraktiv for klubber rundt om i Europa. Ødegaard har selv uttalt at han ønsker mer stabilitet og at selv om det ultimate målet er å ende opp i Real Madrid, er han åpen for å forlate klubben. Enten på en låneavtale over to sesonger, eller gjennom en overgang.

To klubber har blitt nevnt oftere enn andre i Ødegaard-sammenheng: Ajax og Bayer Leverkusen. Dagbladet har tidligere snakket med Eivind Bisgaard Sundet, ekspert på tysk fotball, som beskrev den Bayer Leverkusen som «en perfekt match» for Ødegaard.

- Det er vanskelig å se at det finnes en bedre klubb for ham akkurat nå. Det er en spesiell klubb i Tyskland. Spillerne liker seg der, det er en trygg og rolig klubb hvor de har ting på stell, sa han, og påpekte at en rekke toppspillere tidligere har - på veien mot å bli spillere i verdensklasse - vært i Bayer Leverkusen.

Allerede i mai meldte den spanske avisen Marca at Real Madrid foretrakk å sende Ødegaard på utlån til Bundesliga, en løsning Real Madrid har hatt hell med det tidligere:

Dani Carvajal har vært der, og han er nå fast inventar i Zinedine Zidanes lag, som en av verdens beste høyrebacker. Real Madrid har også en lang historikk med å selge spillere med tilbakekjøpsklausul.

I Bayer Leverkusen er det gode muligheter for spilletid for Ødegaard, noe han selv verdsetter. Julian Brandt har allerede forlatt klubben til fordel for Borussia Dortmund, og etter å ha blitt nummer fire i den tyske toppdivisjonen forrige sesong, venter det Champions League-spill neste sesong.

Ødegaard nevnes som en Brandt-erstatter, sammen med Dinamo Zagreb-spilleren Dani Olmo.

Vil ha rask avklaring

Om det er plass til Ødegaard i Real Madrid etter sommeren, er en helt annen sak.

Den spanske hovedstadsklubben hadde en begredelig 2018/19-sesong, og er nå for fullt i gang med å forsterke laget. Allerede er Eder Militao, Rodrygo, Luka Jovic, Eden Hazard og Ferland Mendy klare, og selv om det ryktes at en del spillere vil bli solgt i sommer, er det ingen hemmelighet at å få tilstrekkelig med spilletid blir vanskelig for Ødegaard.

Det er grunn til å tro at Real Madrid - fem spillere signert til tross - ikke er ferdig med shoppingen i sommer.

- Det blir nok en avklaring før sesongoppkjøringen. Utover dette vet jeg ikke hva det blir til, har hovedpersonen selv uttalt til Dagbladet.

Tidligere har også Real Madrid-presidenten Florentino Perez uttalt seg om Ødegaard, som scoret sitt første landslagsmål for Norge i kollapsen mot Romania. Det er liten tvil om at mannen øverst i Real Madrid-hierarkiet har stor tro på nordmannen:

- Han kom hit som 16-åring. Nå er han 20. Om to-tre år vil han være blant stjernene i Real Madrid, sa klubbpresidenten til radiokanalen Onda Cero.

Ødegaards kontrakt med Real Madrid strekker seg til sommeren 2021, og Real Madrid skal ikke ha vært interessert i å selge 20-åringen. Tidligere har den nederlandske avisa De Telegraaf hevdet at Ødegaard var på et hemmelig møte med sportsdirektør i Ajax, Marc Overmars, men nå tyder det meste på at Bayer Leverkusen for alvor melder seg på i kampen.

Det er ikke godt å si hvor han ender opp, men én ting er i hvert fall sikkert: Ødegaard har noen store avgjørelser å ta mens han er på ferie.