Bayer Leverkusen nådeløse mot Solbakkens FC København

Tok første stikk i Champions League-play off.

TOK FØRSTE STIKK: Bayer Leverkusen tok første stikk mot FC København i Champions League-play off. Her feires Heung Min-Sons scoring. Foto: AP Photo/Polfoto, Jens Dresling
TOK FØRSTE STIKK: Bayer Leverkusen tok første stikk mot FC København i Champions League-play off. Her feires Heung Min-Sons scoring. Foto: AP Photo/Polfoto, Jens DreslingVis mer

• FC København - Bayer Leverkusen 2-3 (2-3)

(Dagbladet): Ståle Solbakkens FCK slo ut Dnipro av Champions League, men etter det har ikke laget vist storform. FCK har tapt to strake i serien, og fikk det også tøft mot Bayer Leverkusen i første play off-kamp i kveld.

Innen et kvarter var spilt hadde vi allerede fått tre mål i København.

Bayer Leverkusen tok ledelsen, men Ståle Solbakkens menn slo tilbake og snudde kampen til 2-1. Så raknet det.

Forsvar på etterskudd Leverkusen scoret to mål til i første omgang, da FCK-forsvaret så ut til å sove i timen. Selv om FCK til tider var best, hjalp det lite når Leverkusen fikk full uttelling på sjansene sine.

Kjøret fortsatte i andre omgang, der keeper Kim Christensen vartet opp med noen klasseredninger.

FCK hadde noen gode sjanser som kunne gitt uavgjort, men 2-3-tapet var det lite å gjøre med. Dermed sikrer Bayer Leverkusen seg et godt utgangspunkt før returmøtet på hjemmebane, mens Solbakkens menn må opp i ringa til den tid.

«Møkk opp til halsen» Dermed fortsetter nedturen for Ståle Solbakken som mandag erkjente at de «sto med møkk opp til halsen».

- Det har vært ei uke i helvete. Det har vært en spillerkonflikt som truer, masse skader og to hjemmetap, sa Ståle Solbakken ifølge danske Ekstrabladet.

- Så ja, vi står med møkk opp til halsen. Alt har skjedd på kort tid etter seieren over Dnipro, hvor vi sto og tenkte «hold kjeft da, vi har allerede nådd en av sesongens store mål - å kvalifisere oss til europeisk gruppespill - og da kan vi slappe av», fortsatte Solbakken.

I tillegg har en lang skadeliste blitt til et mareritt for den norske treneren.