Bayern banket Marseille på bortebane

Gomez og Robben sendte tyskerne mot semifinale.

• Marseille - Bayern Munchen 0-2

Bayern München tok en kjempesteg mot semifinale i mesterligaen, og mot finale på hjemmebane, med 2-0-seier borte mot Marseille.

SCORET:  Arjen Robben og Mario Gomez scoret målene da Bayern Munchen vant 2-0 mot Marseille. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani
SCORET: Arjen Robben og Mario Gomez scoret målene da Bayern Munchen vant 2-0 mot Marseille. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani Vis mer

Den franske klubben er i dyp formkrise og tapte for åttende gang på de ni siste kampene. Håpet om at uavgjortkampen i serien sist helg var et signal om at bedre tider var på vei viste seg ikke å holde stikk.

Med Steve Mandanda ute med skade, valgte Marseille-trener Didier Deschamps å gi tredjevalget Elinton Andrade sjansen i mål. Brasilianeren grep verken sjansen eller ballen da han i det 44. minutt lot et skudd fra Mario Gómez gli under seg og i mål.

JUBEL. Bayern Munchen med et godt utgangspunkt før returkampen i Tyskland. Foto:  REUTERS/Robert Pratta
JUBEL. Bayern Munchen med et godt utgangspunkt før returkampen i Tyskland. Foto: REUTERS/Robert Pratta Vis mer

Han ble overlistet igjen da Arjen Robben doblet bortelagets ledelse midtveis i annen omgang. Bayern München er storfavoritt til å løse semifinalebillett i returkampen kommende tirsdag.

Jupp Heynckes' lag tok sin sjette seier på rad, og alt tyder på at laget kan belage seg på semifinale mot Real Madrid i kamp om retten til å spille mesterligafinale i München 19. mai.

(NTB)