Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bayern bekrefter at de vil ha Ødegaard: Se bildene

- Et helt eksepjonelt talent.

I TYSKLAND: Martin Ødegaard har vært på Bayerns treningsfelt de siste dagene. Foto: NTB Scanpix og skjermdump: Twitter
I TYSKLAND: Martin Ødegaard har vært på Bayerns treningsfelt de siste dagene. Foto: NTB Scanpix og skjermdump: Twitter Vis mer

(Dagbladet:) På onsdag fyller Martin Ødegaard 16 år. Sine siste dager som 15-åring har han tilbrakt på en Europa-turné blant fotballens mest prestisjetunge logoer og meritterte stjerner.

De siste dagene har drammenseren vært i Bayern München. I sosiale medier kommer nå bildene som viser Strømsgodsets juvel i kamp med tyske mesterstjerner.

- Han er et helt eksepsjonelt talent, og en fin type. Han er svært moden for alderen. Vi prøver veldig hardt på å få ham hit, og jeg tror vi har en god sjanse, sier Bayern Münchens styreformann Karl-Heinz Rummenigge i en artikkel publisert av Bild nå i kveld.

Europa-turné Det er ikke første gang Martin Ødegaard har vært på besøk hos Champions League-vinnerne fra 2013: Også som 14-åring i fjor høst var han på besøk.

Men med suksessen hans i 2014, som også førte til at han ble tidenes yngste spiller i en europeisk kvalifiseringskamp, har interessen eksplodert. Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Ajax... Nå er det snart mest oppsiktsvekkende dersom en storklubb ikke har invitert Martin Ødegaard til samtaler og treningstid.

Betalingsmur på bildene Så stor er interessen for den norske 1998-modellen at den tyske storavisa Bild, som har eksklusive bilder fra treningen hvor Ødegaard deltok, har lagt alle sine bilder bak en påloggingsmur for å lokke til seg betalende brukere.

Ifølge avisa er storklubbens plan å la Ødegaard bruke et halvt år på å finne seg til rette i førstelaget. Hvis det ikke fungerer optimalt, kan det bli aktuelt med et lån.


Men den tyske troen på Ødegaard er åpenbart enorm. Overskriften på Bild-artikkelen er talende nok:

«Größtes Fußball-Talent der Welt (15) trainiert bei Bayern».

Som betyr: Verdens største fotballtalent (15) trener med Bayern.