Bayern-direktør advarte United om at van Gaal skaper problemer

- Må være forberedt på at vanskelige ting kan skje.

FORTELLER: Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge forteller om tiden da Louis van Gaal var i den tyske storklubben, og sier at han tidvis kunne være en håndfull. Foto: NTB Scanpix
FORTELLER: Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge forteller om tiden da Louis van Gaal var i den tyske storklubben, og sier at han tidvis kunne være en håndfull. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Louis van Gaal har hatt en noe trøblete start på sin karriere som manager i Manchester United.

Etter ti serierunder ligger laget på en tiendeplass, og har for første gang siden Premier League startet flere baklengsmål enn poeng på dette tidspunktet.

Nederlenderen har gjentatte ganger bedt om forståelse for at det vil ta tid å bygge opp de røde djevlene til gammel storhet, men innrømmet etter gårsdagens kamp at det begynner å haste med poengsankingen.

- Skapte en del problemer Men det at ting tar tid med van Gaal er ikke noe nytt. Også i Bayern tok det noen måneder før systemet satt. Men når det først fungerte, så fungerte det godt.

I sin første sesong i Tyskland vant han både serien og cupen, samt at han tok klubben til finalen i Champions League.

Karl-Heinz Rummenigge, administrerende direktør i Bayern, sier i et intervju med Times (krever innlogging) at det var både opp- og nedturer da nederlenderen sto ved roret i den tyske gigantklubben. Han er sikker på at han kommer til å få skikk på sakene også i Manchester, men at han kan være vanskelig å hanskes med.

- Han forandret systemet her i Bayern, og jeg er overbevist om at han kommer til å gjøre det i Manchester United også. Men som person er han vanskelig noen ganger. Spesielt iløpet av det tredje året her, skapte han en del problemer.

Advarte United Rummenigge, som har spilt to verdensmesterskap med det tyske flagget på brystet og blitt kåret til Europas beste spiller to ganger, kaster også litt lys på hvorfor forsvarssituasjonen er som den er på Old Trafford om dagen.

- Kollegaen min Ed Woodward spurte meg i sommer om hvordan Louis er. Jeg fortalte ham at han er en veldig god trener, men at man også må være forberedt på at vanskelige ting kan skje. Han bryr seg blant annet ikke så mye om forsvaret. I hodet hans er det midtbanespillerne og angrepsspillerne som er de mest verdifulle, sier han.

Han forteller også om tidvis eksplosive krangler med mannen som da var klubbpresident, Uli Hoeness. Han sitter nå bak lås og slå etter å ha innrømmet skatteunndragelse av hele 140 millioner kroner.

- Tidvis hadde vi vanskelige diskusjoner om hvem som egentlig bestemte i klubben - det var vanskelig for oss å håndtere. Jeg forsøkte alltid å fungere som fredsmegler mellom ham og Uli Hoeness. Jeg inviterte dem til middag, og konene våre hjalp til med å få dem ned på jorda igjen, sier Rummenigge.