SAMMENLIKNES MED KINESERE: Jürgen Klopp mener at Bayern München gjør som kineserne når de kopierer andre lag og hele tiden henter de beste spillerne. Foto: AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN / NTB scanpix
SAMMENLIKNES MED KINESERE: Jürgen Klopp mener at Bayern München gjør som kineserne når de kopierer andre lag og hele tiden henter de beste spillerne. Foto: AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN / NTB scanpixVis mer

- Bayern er som kineserne - de ser på hva andre gjør og etterlikner dem

Jürgen Klopp er ikke imponert over suksessen til rivalen.

Følg Champions League-kampen Bayern München - Barcelona i vårt Fotballstudio fra 20.45!

(Dagbladet): Det er en fantastisk ramme rundt kveldens Champions League-oppgjør mellom Bayern München og Barcelona. For mange fotballelskere er det den ultimate duellen mellom de to lagene som kanskje er best i verden i øyeblikket.

På den ene siden har du Barcelona-lag som har vunnet alt som er å vinne innen klubbfotball, og som mange regner som et av tidenes beste fotballlag. På den andre siden har du fremadstormende Bayern München som kan ta seg til Champions League-finalen for tredje gang på fire år.

- Alt er helt åpent. Det vi vet er at Barca har VM- og EM-mestere og at de har vunnet Champions League tre ganger den seneste tiden, og vi vet at de nye kjæledeggene i Europa er i ferd med å bli Bayern München, men det som gjenstår for at de skal bli nevnt i samme åndedrag som Barcelona er rett og slett å vinne internasjonale trofeer. De tyske spillerne skal gjøre noe de ikke har gjort siden 2001, og det er å vinne et internasjonalt trofe. Nå gjenstår det å se om spillere som Mario Gomez, Bastian Schweinsteiger og Thomas Müller klarer å gjenerobre den europeiske tronen. Så er spørsmålet om det er starten på slutten for Barcelona-spillere som Xavi, eller om Barcelona er på den ultimate høyden. Er laget i en forbigående fase, eller er det slik at de gjenskaper prestasjonen mot Milan som de feide av banen med 4-0? Det er så mange psykologiske spørsmål, sier fotballkommentator Roar Stokke om kveldens storkamp.

Götze klar I kulissene har du Pep Guardiola som har fått jobben med å ta over Bayern München etter Jupp Heynckes som gir seg ved sesongslutt. Spanjolen har ikke hatt noen managerjobb siden han forlot Barcelona i april i fjor. Ståle Solbakken er blant de som tror at Guardiola holder med sin gamle arbeidsgiver i kveld.

Bayern München-spillerne har også mottatt nyheten om at laget forsterkes med Borussia Dortmund-spiller Mario Götze fra og med neste sesong. En overgang som har satt sinnene i kok hos fansen til Dortmund før den viktige kampen mot Real Madrid i morgen.

- Det er ingen av klubben som er tjent med at den overgangnyheten kommer ut nå, men det sier noe om dominansen til Bayern München som har hatt en positiv økonomi i 21 sesonger på rad. Det viser noe av forskjellen på Bayern og Dortmund, det at når Bayern München går to sesonger uten å vinne et trofe, så bryter de bare et prinsipp og kjøper inn stjernespillere, og vips så er de tilbake i toppen og er konger av Tyskland, sier Stokke.

Jürgen Klopp holdt i dag en pressekonferanse før møtet med Real Madrid, hvor han snakket om salget av Mario Götze. Han fortalte at han ikke kunne klage på overgangen når han selv hentet Marco Reus fra Borussia Mönchengladbach på samme måte. Reus hadde også en ukjøpsklausul som Götze.

Bayern er som kineserne Bayern München har hentet flere av dagens spillere for en stor sum penger. Spillere som Mario Gomez, Arjen Robben, Javi Martinez, Franck Ribery og Manuel Neuer ble hentet til klubben som stjernespillere.

Denne kjøpelysten har fått Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp til å reagere, og etter en seriekamp mellom de to rivalene satte han ord på hva han følte om overgangpolitikken til Bayern.

- I øyeblikket er det litt som hva kineserne gjør i industrien. De ser på hva andre gjør og etterlikner dem, men med mer penger og andre spillere, sa Klopp ifølge Sky Sports.

Bayern München-manager Jupp Heynckes svarte følgende på kritikken:

- Når Jürgen en dag får gleden av å trene Bayern München eller Real Madrid vil han innse hva det betyr, og se at det er en annen verden. Kanskje han da vil se ting litt annerledes.

Kopierer ikke andre klubber Jürgen Klopp bedyrer at han ikke forsøker å kopiere noen andre lag, og at han vil fortsette i samme stil mot Real Madrid. Dortmund-treneren snakket nylig med spanske Marca om de fire semifinalistene som er igjen i turneringen.

- I disse semifinalene er det tre favoritter - Real Madrid, Barcelona og Bayern München. Det er akkurat som i fjor. Vi er det fjerde laget i denne semifinalen, slik Chelsea var forrige sesong. Og hvem vant? Chelsea, sier Klopp