Bayern får kritikk etter seier: - Hva i all verden?

Reddet 1-0 mot Benfica.

• Bayern - Benfica 1-0 (1-0)

(Dagbladet): De tyske mesterne fra Bayern München nøyde seg med å slå Benfica 1-0 i lagenes første møte i kvartfinalen i Champions League. Arturo Vidal ble matchvinner.

Hjemmelaget kontrollerte gjennom nesten hele kampen og slapp portugiserne bare til to-tre sjanser i en match som ikke kan kalles et fyrverkeri av en fotballkamp.

- Det er dårlig rytme og dårlig tempo, sier Viasats ekspert Rune Bratseth.

Bayerns stjernespiss Robert Lewandowski fikk en supersjanse til å doble ledelsen til hjemmelaget etter 88 minutter. Spissen kom alene med keeper, men valgte å slå en håpløs pasning på tvers i feltet framfor å avslutte selv.

MISSET: Bayerns Robert Lewandowski klarte ikke score mot Benfica og misset på en supersjanse i sluttminuttene. Tyskerne vant likevel 1-0. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson
MISSET: Bayerns Robert Lewandowski klarte ikke score mot Benfica og misset på en supersjanse i sluttminuttene. Tyskerne vant likevel 1-0. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson Vis mer

- Hva i all verden, Lewandowski? Du er jo toppscorer i verden, utbrøt Viasats Vidar Davidsen på direkten, ettersom en 2-0-scoring ville sendt Bayern på god vei mot en semifinaleplass.

- Dette er ikke godt nok på hjemmebane for et lag som Bayern, sier Davidsen.

Tidlig scoring Arturo Vidal brukte bare ett minutt på å ta sende Bayern i ledelsen. Juan Bernat la inn fra venstre og Vidal stanget inn 1-0. Dermed hadde tyskerne fått en drømmestart på eget gress.

Vertene stilte i en slags 4-5-1-formasjon med Robert Lewandowski som spydspiss - og planen var tydelig å gå i strupen på portugiserne fra start. Benfica gikk ut i 4-4-2.

Til pause viste skuddstatistikken på mål 7-4 fordel Bayern, og hjemmelaget hadde greit kontroll gjennom de første 45 minuttene. Arturo Vidal var også nære å bli tomålsscorer, men avslutningen gikk over mål i en 1. omgang som ikke bød på festfotball.

Yppet seg 56 minutter var spilt da Benfica fikk en kjempesjanse. Spissen Jonas fikk avslutte fra god posisjon, men forsøket ble stoppet av en av keeper Manuel Neuer.

Samme mann fikk en fin mulighet ti minutter seinere. Spissen fikk to store sjanser, men det den første avslutningen gikk rett i magen til en Bayern-forsvarer, mens returen ble sendt langt over mål.

Bayern var sløve de første 20 minuttene etter pause, og var heldige som ikke hadde fått noen baklengsmål.

Kampen ebbet ut uten scoringer og Bayern er trolig fornøyd med utgangspunktet før returkampen. Benfica må klare seg uten toppscorer Jonas i det neste møtet ettersom angriperen pådro seg gult kort og må sone karantene.

SCORET: Arturo Vidal. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson
SCORET: Arturo Vidal. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson Vis mer