Bayern fikk bank

Men tyskerne ble gitt nytt håp på overtid. Milan tok første stikk mot Inter.

(Dagbladet.no): Chelsea - Bayern München 4-2: Mourinho skjulte seg kanskje på ukjent sted, men Chelsea-spillerne hadde ingen intensjoner om å gjemme seg bort.

Hjemme på Stamford Bridge overkjørte Frank Lampard & co. tidvis det tyske storlaget. 

Men at Bayern reduserte til 2-4 på overtid var en kraftig strek i regninga.

- Litt skuffet

Lampard hadde en fantastisk kamp, og scoret to mål - det siste var en spektakulær prestasjon. Etter 70 minutter mottok han ballen på brystet, vendte lynkjapt og sendte ballen forbi Kahn på halv volley.

Basert på Lampards kamp i dag, og Steven Gerrards praktkamp i går, er det vanskelig å konkludere med annet enn at England har en av verdens beste sentrale midtbaner for tida.

Men den tidligere West Ham-stjernen var ikke 100 prosent fornøyd etter kampen.

- Akkurat nå er jeg skuffet på grunn av den seine scoringa. 4-1 ville vært fantastisk å ta med til Tyskland, selv om 4-2 også er bra. Men vi er litt skuffet. Vi var ukonsentrerte i det siste spilleminuttet, og de scoret, sier Lampard til Skysports.

HELDIG ÅPNING: Joe Cole scorer Chelseas første mål via en uheldig Lucio. FOTO: SCANPIX/AP
HELDIG ÅPNING: Joe Cole scorer Chelseas første mål via en uheldig Lucio. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Praktspill

Chelsea åpnet scoringskontoen allerede etter fire minutter, da et tilsynelatende ufarlig skudd fra Cole skiftet retning i Lucio og gikk i mål.

Innbytter Bastian Schweinsteiger reduserte for Bayern etter sidebytte, som konsekvens av alt annet enn patent keeperarbeid av Petr Cech.

- I førsteomgang var vi solide, mens de spilte tett på midtbanen. På 1-1 kunne kampen lett dødd litt, men vi dyttet på og presset på med høy kvalitet. Og vi fikk de målene vi fortjente, sier Lampard.

Han signerte selv scoringene to ganger etter Schweinsteigers redusering - på et lavt skudd fra 18 meter før praktscoringen.

Og da hardtarbeidende Didier Drogba fikk pirke inn en retur ti minutter før slutt, trodde de fleste at kampen om semifinalen var avgjort. 

Korrekt straffe

Men dommeren ville det annerledes. På overtid blåste han da Carvalho dro ned Ballack i feltet. Billig ved første øyekast, men reprisene viste tydelig draktholding. 

Ballack satte straffen selv.

Dermed er alt fullstendig åpent før returen om seks dager. 

- Jeg tror ikke dette er over. Dette er bare halvspilt, og vi så hva de gjorde mot Arsenal i Tyskland. De vil gi oss en real kamp, og dette er definitivt ikke ferdigspilt, mener Lampard.

SJEFEN: Frank Lampard beviste nok en gang hvorfor han har Mourinhos absolutte tillit.