KONSENTRERT: Philipp Lahm og Bayern München har en strålende mulighet for å skrive historie denne sesongen. I morgen møter de Barcelona til den første av to semifinaler i Champions League.Foto: AP /Matthias Schrader
KONSENTRERT: Philipp Lahm og Bayern München har en strålende mulighet for å skrive historie denne sesongen. I morgen møter de Barcelona til den første av to semifinaler i Champions League.Foto: AP /Matthias SchraderVis mer

Bayern forventer å slå Barcelona

Tyskerne jakter historisk trippelseier.

Bayern München kan bli første tyske lag som vinner serien, cupen og mesterligaen i samme sesong. Siste hinder på veien til mesterligafinale er Barcelona.

De to storklubbene møtes i den første semifinalekampen i München tirsdag. Begge lag har vært i to finaler hver de fire siste årene. Mens Barcelona har vunnet sine (2009, 2011), har Bayern gått på to bitre tap (2010, 2012).

Mange holder en knapp på at formsterke Bayern München går til en ny finale. Tyskerne har vist styrke gjennom hele sesongen.

- Vi er bedre. Vi har høyere kvalitet på stallen, mener Bayern-spiss Claudio Pizarro.

- Vi har stor selvtillit, og vi forventer at vi går videre, sier sportsdirektør Mathias Sammer.

Suverene i serien Bayern München sikret seg seriegullet i Bundesligaen allerede seks runder før slutt. I helgen ble det en sterk 6-1-seier mot Hannover. Tidligere i uken ble Wolfsburg slått med samme sifre i semifinalen i cupen.

Barcelona slo Levante 1-0 lørdag, men leverte ingen stor kamp. «Barca» topper La Liga og er også på god vei mot seriegull. Avstanden ned til Real Madrid på annenplass er 13 poeng med seks runder igjen av sesongen.

- Tirsdagen blir brutal. München er en by som lever for fotballen. Det er riktig at Bayern er i strålende form, men mesterligakamper blir ofte avgjort med små marginer. Vi skal gi alt for å få et bra resultat i München, sier Xavi.

Messi i troppen Sannsynligvis er superstjernen Lionel Messi tilbake fra start for Barcelona. Den målfarlige argentineren har slitt med en strekkskade de siste ukene, men er med i troppen til tirsdagens kamp.

- Barcelona handler ikke bare om Messi, og de har mange andre strålende spillere, sier Bayern-trener Jupp Heynckes.

Barcelona må klare seg uten den skadde duoen Carles Puyol og Javier Mascherano og utestengte Adriano. Bayern München mangler spissen Mario Mandzukic.

Bayern har ikke gode minner fra sist gang de to lagene møttes. For fire år siden kjørte Barcelona over tyskerne i den første kvartfinalekampen og vant 4-0. Alle målene kom før pause.

- Jeg husker den kampen godt og liker ikke å snakke om den. Det var ganske smertefullt å se på. Men dette er en flott mulighet til å vise at vi har forbedret oss kraftig siden den gangen, sier Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge.

Returkampen spilles i Barcelona 1. mai. I den andre semifinalen møtes også to lag fra Tyskland og Spania. Borussia Dortmund tar imot Real Madrid i den første kampen onsdag.

(NTB)