Bayern gikk mot Real Madrid-revansj. I stedet ble kvelden helsvart

Akkurat som forrige sesong tok Bayern München ledelsen mot Real Madrid på hjemmebane. Så snudde de regjerende mesterne kampen - og sikret seg et godt utgangspunkt.

GENERALTABBE: Real Madrid utnyttet en svak pasning og sikret nok en seier. Se alle scoringene. Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bayern München - Real Madrid 1-2 (1-1)

(FourFourTwo): Det har vært noen merkelige resultater i Champions League-sluttspillet denne sesongen. Du kan ikke avskrive noe lag, nærmest uansett hva som skjer i den første kampen.

Kveldens gigantoppgjør er nok ikke noe unntak, selv om Real Madrid nok en gang har skaffet seg et veldig godt utgangspunkt før returen i Madrid.

For vi husker jo hvordan Juventus nesten tok skalpen på spanjolene i kvartfinalen (3-1-seier), etter å ha tapt 0-3 på hjemmebane i den første kampen.

Det kjennes igjen som om ingenting er avgjort, men Real Madrid sitter selvfølgelig med de beste kortene på hånden.

Dèt etter en forestilling som var uvanlig lite velspilt til å være mellom to så stjernespekkede mannskap.

- Ingenting er avgjort ennå. Vi har full respekt for motstanderen. Nå må vi avslutte dette på en verdig måte på hjemmebane, sier Real Madrids Marcelo via Viasat.

- Vi var for naive. Vi hadde mange sjanser og gikk for det på 1-1, men så fikk de 2-1 like etter pausen, sier Thomas Müller ifølge BBC.

Mestermøte

Kveldens batalje har blitt et vanlig syn opp gjennom årene. Hele 24 ganger har disse to klubbene møttes opp gjennom historien - fire ganger siden 2012.

Sist lagene møttes var forrige sesong i kvartfinalen, hvor spanjolene vant 6-3 sammenlagt. Det er Real Madrid som har hatt taket på tyskerne de siste sesongene.

Det er verdt å merke seg at begge gangene Real Madrid har slått ut Bayern i semifinalen (2000 og 2014), har de vunnet turneringen til slutt. Mye ligger til rette for det også i år.

De liljehvite har også scoret mot Bayern i Tyskland på de siste elleve møtene lagene imellom.

Kveldens kamp var ikke noe unntak.

Champions League:

Bayern München - Real Madrid 1-2 (1-1)

MÅL: Kimmich (28) - Marcelo (43) og Asensio (57)

Spørsmål ved Bayern

Denne sesongen har det stort sett blitt pratet om storlagene Real Madrid, Barcelona og PSG når det kommer til hvem som vil stå igjen som vinner av Champions League til slutt.

Bayern München har ikke blitt nevnt i like stor grad, men det tyske storlagene er som regel alltid å regne med når det virkelig drar seg til i den største klubbturneringen i Europa.

Likevel har spørsmålet vært: Hvor gode er egentlig Bayern München denne sesongen?

Grunnen til det er nok at de tyske mesterne kun har møtt Paris Saint-Germain av de aller største klubbene fram til nå, og det i gruppespillet. Det endte med 0-3-tap borte og 3-1-seier hjemme.

Nå ventet et Real Madrid-lag som har vært i semifinalen i turneringen sju strake sesonger. En klubb som virkelig vet hva det dreier seg om når finalen nærmer seg.

Umulige Ronaldo

Det er særlig èn mann som får oppmerksomhet hver gang Real Madrid spiller: Cristiano Ronaldo. Det er ikke så rart, med tanke på at han hadde scoret i hver eneste Champions League-kamp denne sesongen.

Den imponerende rekka ble avsluttet i dag.

Portugiseren stod med 15 scoringer før kveldens kamp - fem mer enn Liverpool-duoen Roberto Firmino og Mohamed Salah.

- Vi har allerede en plan, men vi bør ikke snakke for mye om Ronaldo eller Real. Vi må vise det på banen, uttalte Arjen Robben før kampen.

Den planen fikk ikke han være særlig lenge med på. Kampen startet med to angrepsvillige lag, før lynvingen Robben måtte ut med en skade allerede etter åtte minutter. Inn kom den tidligere Barcelona-spilleren Thiago Alcantara.

Pangstart for Bayern

Begge lag skapte noen brukbare muligheter den første halve timen, før det smalt fra backen Joshua Kimmich. Det skjedde mens Real Madrid-back Marcelo fiklet med en annen ball utenfor linja etter at dommeren hadde dømt utspark fra mål.

Kimmich løp seg helt fri på høyresiden, tok med seg ballen et godt stykke, før han hamret ballen i mål ved første stolpe fra skrått hold.

Real Madrid-keeper Keylor Navas tok et skritt mot høyre før skuddet gikk, tilsynelatende fordi han regnet med Kimmich skulle slå et innlegg, og rakk aldri å rette seg inn igjen etterpå. Dermed var hjemmelagets ledelse et faktum.

1-0: Kimmich gir Bayern ledelsen. Video: Viasat

Ifølge UEFA hadde Bayern aldri tapt når Kimmich hadde scoret (ti seire og to uavgjort).

Det var før kveldens kamp.

Like etterpå fikk Bayern en ny nedslående beskjed da også stopperkjempe Jérome Boateng måtte ut med skade. Inn kom Niklas Süle.

Likevel hadde tyskerne muligheten til å score sitt andre for kvelden ved flere anledninger før hvilen. Franck Ribery, Robert Lewandowski og Thomas Müller hadde begge store muligheter til å øke ledelsen.

Marcelo-utlikning

I stedet skjedde det som ofte skjer i fotballen: Det ble mål i andre enden. Et innlegg fra høyre falt ned i beina på alltid offensive Marcelo, som banket ballen i mål på første touch.

1-1: Marcelo utlikner etter flott skudd. Video: Viasat

Plutselig var Real Madrid tilbake i kampen.

Tankene gikk tilbake på fjorårets kvartfinale da Bayern ledet 1-0 og brant straffe, før Real Madrid snudde kampen med to scoringer.

Like før dommeren blåste til pause, stanget Lewandowski ballen rett på Navas fra kloss hold.

Snudde kampen

Ronaldo var veldig anonym i kveld. Portugiseren skjøt blant annet ut til innkast da han forsøkte seg fra distanse tidlig i andre omgang. Ifølge statistikkbyrået Opta hadde han ikke et skudd på mål for første gang på 39 kamper.

Rafinha sto bak en nådeløs tversoverpasning ute av balanse ti minutter ut i omgangen - og ble knallhardt straffet. Real Madrid kontret med Lucas Vazguez og innbytter Marco Asensio, som alene med Sven Ulreich chippet ballen over keeper.

Hjemmelaget ble hjemsøkt av Real Madrid-spøkelset som plaget dem forrige sesong. Nok en gang hadde de liljehvite snudd kampen i Tyskland.

Bayern forsøkte å slå tilbake og skapte noen solide sjanser til å utlikne. I motsatt ende fikk Ronaldo en scoring annullert for en hands i forkant. Noe portugiseren selv var fullstendig uenig i.

Innbytter Karim Benzema fikk en stor mulighet til å øke ledelsen, men Ulreich vartet opp med en beinparade.

I motsatt ende burde Lewandowski utliknet Real Madrids ledelse, men storscoreren chippet ballen utenfor mål nærmest alene med Navas.

Dermed er det Real Madrid som har et bein i Champions League-finalen - som blir klubbens tredje strake om de kommer til finalearenaen i Kiev.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer