DRAMA PÅ ALLIANZ ARENA:  Pep Guardiola forbereder kveldens avgjørende kamp mot Real Madrid i Champions League. FOTO: NTB SCANPIX
DRAMA PÅ ALLIANZ ARENA: Pep Guardiola forbereder kveldens avgjørende kamp mot Real Madrid i Champions League. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Bayern har aldri tapt for Real på hjemmebane

I kveld faller avgjørelsen.

Bayern München har aldri tapt for Real Madrid på eget gress. Den tyske storklubben håper fordelen av hjemmebane blir gjeldende også i kveld.

Real kommer til den bayerske hovedstaden med 1-0-ledelse takket være Karim Benzemas scoring i det første semifinaleoppgjøret i Madrid.

Spanjolene har en liten fordel, men mesterligaduellen er helt åpen. Og historien er på tyskernes side.

For Bayern har ofte vært Real Madrids bane i Fotball-Europas gjeveste turnering. Fem ganger tidligere har lagene møttes i semifinalen. Fire av dem, senest i 2012, har endt med tysk avansement.

På ti hjemmekamper mot Real Madrid i turneringen, har Bayern vunnet ni og spilt uavgjort i én.

Effektivt Nå står Josep Guardiolas menn overfor et Real Madrid-mannskap som virker giftigere enn noen gang. Cristiano Ronaldo bekreftet målform med to scoringer mot Osasuna i helgen, mens nevnte Benzema og stjernevingen Gareth Bale kommer uthvilte til kampen.

- Jeg er sikker på at hvilken som helst ellever jeg velger, vil være full av kamplyst og glede over å spille en så stor kamp. Vi skal forberede oss skikkelig. Målet er å score, ikke å forsvare oss. Og det er måten vi skal fortsette å jobbe på, uttalte Real-trener Carlo Ancelotti.

Italieneren er ubeseiret mot tysk motstand på seks forsøk som Milan-sjef. Nøkkelen tirsdag kan fort bli å score først.

Bekymring Et langt større press ligger på Guardiola før stormøtet på hjemmebane. Bekymringsverdig er det at Bayern har sluppet inn mål først i sju av de siste ni kampene siden de sikret Bundesliga-tittelen.

I helgen var mesterne under 1-2 før fire mål i annen omgang ga en komfortabel seier over Werder Bremen.

- Det er første gang jeg har vært litt skuffet og trist over førsteomgangen. Fansen fortjente bedre. Vi var bedre i annen omgang, og det er godt for humøret før Madrid-kampen. Men det blir en helt annen kamp, sa Guardiola.

Han har selvfølgelig helt rett. Og vet at Real Madrid må slås, helst med to eller flere mål, dersom Bayern skal bli første lag som forsvarer en mesterligatittel siden det nye turneringsformatets opprinnelse. (NTB)