Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bayern henter Martinez for ny rekordsum

- Overgangen var svært komplisert, for det var ingen samarbeidsvilje fra Athletic Bilbao.

NY REKORD: 40 millioner euro som Bayern München må betale for Javi Martinez er ny rekord i tysk Bundesliga. Foto: REUTERS/Vincent West/NTB scanpix
NY REKORD: 40 millioner euro som Bayern München må betale for Javi Martinez er ny rekord i tysk Bundesliga. Foto: REUTERS/Vincent West/NTB scanpix Vis mer

Den spanske landslagsspilleren Javier Martínez (23) ble onsdag klar for Bayern München. Kjøpet satte overgangsrekord i tysk Bundesliga.

Den tyske storklubben må betale hele 40 millioner euro (293 millioner kroner) til Athletic Bilbao. Fra før var den tyske rekorden 30 millioner euro, som Bayern betalte for Mario Gómez i 2009. Dyreste salg var 37 millioner euro, som Manchester City betalte Wolfsburg for Edin Dzeko.

Martinez har inngått en femårskontrakt med Bayern. Avtalen gjelder fram til juni 2017.

- Jeg er veldig glad nå og ser fram til å spille for en klubb med så mye historie. Jeg har ventet lenge, men nå er ventetiden endelig over, sier Martinez til Bayerns nettsted.

HADDE DEN TIDLIGERE REKORDEN: Edin Dzeko kostet Manchester City 37 millioner euro da han kom fra Wolfsburg. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB scanpix
HADDE DEN TIDLIGERE REKORDEN: Edin Dzeko kostet Manchester City 37 millioner euro da han kom fra Wolfsburg. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB scanpix Vis mer

Sørtyskerne har jaktet på 23-åringen i hele sommer, men det har ikke vært lett å få til en avtale. Senest forrige uke fryktet klubben at overgangen ville gå i vasken. Bayern-ledelsen mente Athletic Bilbao gjorde alt for å unngå et salg.

Martínez, som er defensiv midtbanespiller, hadde personlig et ønske om å spille for Bayern München. Overgangssummen tilsvarer summen Martinez hadde i sin kontrakt for frikjøp.

- Overgangen var svært komplisert, for det var ingen samarbeidsvilje fra Athletic Bilbao. Vi måtte løse både skattemessige og juridiske problemer, men desto gladere er vi for at Javi Martínez nå er hos oss, sa Bayern München-formann Karl-Heinz Rummenigge.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media