Bayern holdt lekestue og gjorde som de ville, men så våknet spissfenomenet

En fantastisk fotballkamp ingen fortjente å tape.

• Juventus-Bayern München 2-2 (0-1)

(Dagbladet): Før oppgjøret mellom de to storhetene i Torino var det mange som hevet øyebrynene over Pep Guardiolas laguttak. Det var nemlig ikke en eneste skolert midstopper i førsteelleveren.

Det skulle vise seg å bli et lite problem innledningsvis for gjestene, for de kjørte lenge over de regjerende italienske seriemesterne.

I den første omgangen var det enveiskjøring mot målet til Gianluigi Buffon, og like før hvilen satte Thomas Müller inn 0-1. Etter pause var Robben på pletten med en klassisk Robben spesial, og det virket som om alt var avgjort.

Men Juventus ville det annerledes. Pluselig våknet «Den gamle dame», og spissfenomenet Paulo Dybala kontret enkelt inn 1-2 før Stefano Sturaro kriget inn 2-2 med et kvarter igjen på klokka. Joshua Kimmich, som var det usikre kortet i den bakre fireren, var direkte involvert i begge baklengsmålene.

Med 2-2 er alt duket for et minneverdig returoppgjør i München om tre uker.

Enveiskjøring Allerede etter tre minutter vist Bayern at de mente alvor. Buffon fikk såvidt avverget etter at Arturo klemte til på volley fra 18 meter, og det bar bud om hva som skulle komme.

Etter 12 minutter glapp det igjen i det vanligvis så solide italienske forsvaret. Plutselig var Robert Lewandowski alene igjennom, men i stedet for å avslutte valgte han å spille til sin spissmakker Müller. Dessverre for duoen var pasningen noe upresis, og Müller klarte ikke å få ballen på mål.

Men det var bare et spørsmål om tid, og selv om Mario Mandzukic fikk en halvsjanse, var det Bayern som kunne notere seg for matchens første scoring.

Douglas Costa kjørte rundt med en småsvimmel Stephan Lichtsteiner hver eneste gang han fikk anledning, og etter nok et godt innlegg spratt ballen ut i feltet etter en svak klarering. På straffemerket sto en helt umerket Müller som på kontrollert vis satte ballen ned i i Buffons venstre hjørne. Vel fortjent etter en omgang der Bayern i perioder hadde ballen mer enn 75 prosent av tiden.

Alt snudd på hodet I den første omgangen handlet mye om Costa på Bayerns venstrekant, men Robben på høyre ville ikke være noe dårligere. Etter drøye ti minutter av den andre omgangen fikk han ballen på kanten av 16-meteren, og så gjorde han som bare han kan.

I kjent stil trakk han innover parallelt med forsvarsfireren til Juventus før han plasserte ballen i en elegant bue i det lengste hjørnet til Buffon. 0-2 til gjestene.

Juventus viste riktignok ved en anledning i den første omgangen at de kunne slå kontra, og etter en drøy time gjorde de det igjen. Mandzukic fant spissfenomenet Dybala med en perfekt gjennombruddspasning, og 22-åringen gjorde ingen feil alene med Manuel Neuer. Hans første Champions League-scoring.

Balanse Og de ga seg ikke der. Dybala gikk ut til fordel for Alvaro Morata, og med et kvarter igjen på kampuret var det spanjolen som headet ballen inn til en fremadstormende Sturaro som kjempet inn utlikningen via tverrliggeren.

Bayern München var nærmest å mønstre en sluttspurt, men det hele ebbet ut i 2-2 - et godt resultat i en strålende fotballkamp ingen av lagene fortjente å tape.

Og alt er duket for et like spennende oppgjør når de to lagene igjen skal møtes på Allianz Arena den 16. mars.

DET FØRSTE AV MANGE?: Bayern herjet med Juventus før hvilen, men Paulo Dybalas 1-2-scoring ble vendepunktet for vertene som til slutt kjempet seg til 2-2 og uavgjort. Det var det 22 år gamle spissfenomenets første Champions League-mål, men mye tyder på at det kan bli mange flere. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB Scanpix
DET FØRSTE AV MANGE?: Bayern herjet med Juventus før hvilen, men Paulo Dybalas 1-2-scoring ble vendepunktet for vertene som til slutt kjempet seg til 2-2 og uavgjort. Det var det 22 år gamle spissfenomenets første Champions League-mål, men mye tyder på at det kan bli mange flere. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB Scanpix Vis mer