SUKSESSTRENER: Jupp Heynckes er kandidat til å motta prisen som årets trener i 2013. Foto: SCANPIX/AFP / JOHN MACDOUGALL
SUKSESSTRENER: Jupp Heynckes er kandidat til å motta prisen som årets trener i 2013. Foto: SCANPIX/AFP / JOHN MACDOUGALLVis mer

- Bayern kan dominere det neste tiåret

Jupp Heynckes mener klubben har alle forutsetninger.

Jupp Heynckes mener Bayern München har alle forutsetninger til å være Europas beste lag i ti år framover.

68-åringen gikk av som Bayern-trener forrige sesong etter å ha ledet den tyske storklubben til suksess på alle fronter (serie, mesterliga og cup).

Erstatteren hans ble Pep Guardiola. Den tidligere Barcelona-treneren har etter et halvt år i jobben videreført et tilnærmet ustoppelig Bayern-lag. Sørtyskerne topper Bundesliga sju poeng foran Leverkusen og har tatt seg komfortabelt videre i mesterligaen. I tillegg vant laget både den europeiske supercupen og klubb-VM.

- Et mannskap som er så komplett på alder, kvalitet og gjensidig respekt, har et stort tiår foran seg. Jeg ser ikke et bedre lag enn Bayern i Europa. De er sterke nok til å forbli nummer én i europeisk fotball de kommende årene, sier Heynckes til Kicker.

Han tilbakeviser at det er aktuelt for ham å vende tilbake til trenerbenken.

- Tar du med spillerkarrieren min, så har jeg vært rundt 50 år i denne bransjen. På et tidspunkt sier du til deg selv at nok er nok. Det er et liv etter fotballen, sier Heynckes.

Den pensjonerte suksesstreneren nevens som en kandidat til å motta prisen som årets trener i 2013.

- Skulle det skje, tar jeg selvfølgelig imot den.

(NTB)