Bayern kan puste lettet ut

Bayern München slet lenge med å score mot Werder Bremen, men Niklas Süle sørget for at storklubben er i førersetet i gullstriden fire runder før slutt.

FEIRER MÅL: Niklas Suele blir omringet av lagkameratene. Foto: NTB Scanpix
FEIRER MÅL: Niklas Suele blir omringet av lagkameratene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Selv om den regjerende mesteren styrte det meste av spillet og var én mann mer i en halvtime, satt lørdagens 1-0-seier langt inne.

Süle ordnet lettelse og jubel blant hjemmefansen da midtstopperens skudd fikk en retningsforandring og overlistet Werder Bremen-keeper Jiri Pavlenka kvarteret før slutt.

Scoringen gjør at Bayern München fremdeles kan avgjøre Bundesliga-tittelen på egen hånd når det gjenstår fire runder. Rødtrøyene har en luke på fire poeng ned til Borussia Dortmund, som har én kamp mindre spilt. Gultrøyene møter Freiburg borte søndag.

Dortmund hadde lenge en god luke ned til Bayern, men mistet forspranget i mars. Klubben jakter sin første ligatittel siden 2012. Siden den gang har Bayern vunnet serien samtlige sesonger.

Augsburg kan ikke lenger rykke direkte ned etter å ha knust Stuttgart 6-0 hjemme, samtidig som Nürnberg tapte 0-2 borte mot Leverkusen. Nürnberg ligger på direkte nedrykk sammen med Iver Fossums Hannover, som er tabelljumbo. Stuttgart er på kvalifiseringsplass og har to poeng ned til Nürnberg.

Mainz hadde én seier på sine seks siste kamper, men vartet opp med 3-1-seier hjemme mot Fortuna Düsseldorf.

(NTB)