STRAFFES: Bayern München-supporterne kan ha påført klubben sin en klekkelig bot i går på grunn av bannere som bryter med Uefas retningslinjer. Bildet er fra en seriekamp i februar. Foto: Christof Stache, AFP / NTB Scanpix
STRAFFES: Bayern München-supporterne kan ha påført klubben sin en klekkelig bot i går på grunn av bannere som bryter med Uefas retningslinjer. Bildet er fra en seriekamp i februar. Foto: Christof Stache, AFP / NTB ScanpixVis mer

Bayern kan straffes for politiske og homofobe bannere på tribunen

«Gay Gunners» og Kosovo-budskap får Uefa til å reagere.

Uefa har opprettet disiplinærsak mot Bayern München etter at fansen oppførte seg diskriminerende og viste fram ulovlige bannere i tirsdagens mesterligakamp mot Arsenal.

Det er særlig bruken av et banner som omhandlet Kosovo som Det europeiske fotballforbundet reagerer på.

- Disiplinærsak er åpnet mot Bayern München for deres supporteres diskriminerende oppførsel, bruk av et ulovlig banner og sent avspark under åttedelsfinalen mot Arsenal, skriver Uefa.

Ifølge engelske The Telegraph var teksten på banneret «si nei til rasisme, si ja til Kosovo».

Avisen skriver at Uefa også vurderer å straffe Bayern for bruken av et annet banner med påskriften «gay Gunners» og en tegning av en kanon som angivelig er rettet mot Arsenals tyske midtbanemann Mesut Özil.

Kosovo er ikke offisiell medlemsnasjon av UEFA eller Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), men har fått tillatelse til å spille landskamper uten å benytte noen nasjonale symboler eller spille av nasjonalsangen.

UEFA opplyste at saken mot Bayern München vil bli behandlet av forbundets kontroll- og disiplinærkomité torsdag 20. mars.

Selve fotballkampen endte 1-1, og Bayern gikk videre til mesterligaens kvartfinale med 3-1-seier sammenlagt.

(NTB)