Bayern-kapteinen: Vi vil ha tittelen

Lahm er sulten på mesterligatittelen etter to finaletap de siste tre årene.

VIL VINNE: Bayern München-kaptein Philipp Lahm la ikke skjul på at han er sulten på å ta Champions League-trofeet. Foto: AP/Andreas Gebert
VIL VINNE: Bayern München-kaptein Philipp Lahm la ikke skjul på at han er sulten på å ta Champions League-trofeet. Foto: AP/Andreas GebertVis mer

(Dagbladet): I dag er det dagen før dagen for Bayern München og Borussia Dortmund, som møter hverandre til en heltysk Champions League-finale i morgen.

Bayern München var først ute med sin pressekonferanse i ettermiddag. Der stilte lagets kaptein Philipp Lahm og Thomas Müller, og senere dukket også en forsinket trener, Jupp Heynckes, opp.

Philipp Lahm var raskt ute med å påpeke at det ikke blir noen enkel oppgave for de rødkledde å slå Borussia Dortmund i morgen.

- Jeg må bare si det ganske klart at det ikke er noen garanti for at vi vinner. Men hvis du ser på årene før, er dette et stort steg framover. Vi har utviklet oss skikkelig bra. Spillerne er i riktig alder og vi utvikler oss - så hvorfor skulle vi ikke vinne?, sier han.

Sulten på tittelen Dette er tredje gangen Bayern München er i Champions League-finalen på fire år. De gikk tapende ut av begge de to forrige finalene, som var mot Inter (2010) og Chelsea (2012).

På spørsmål om de føler press på grunn av de to siste finaletapene, svarte Bayern-kapteinen følgende:

- Jeg vet ikke helt. Jeg ser på hvordan laget har utviklet seg de siste årene. Det er tredje gangen på fire år vi er i mesterligafinalen, og jeg er ganske sikker på at dette laget vil få flere muligheter til å spille her i de kommende årene. Jeg er ganske selvsikker hva framtida angår. Det er alltid press i Bayern - vi er ligamestere og vi har cupfinale neste uke, men det er alltid press.

Bayern er tydelig sultne på å ta tittelen hjem i år, det la ikke Lahm skjul på.

- Det vi vil ha er tittelen. I de siste årene har Barcelona vært det store laget, og det var de vi visste vi måtte slå i år. Jeg vet ikke om vi kan ta over stafettpinnen, men vi ønsker å ta dette trofeet tilbake til München, sier han.

- Unikt Jupp Heynckes var noe forsinket til pressekonferansen, og fikk ti minutter til å svare på spørsmål fra pressen.

- Wembley er et sted med en stor tradisjon i engelsk, europeisk og internasjonal fotball - jeg tror atmosfæren kommer til å bli unik, sa treneren, som fratrer etter sesongen og overlater stafettpinnen til Pep Guardiola.

Treneren er positiv i forkant av oppgjøret, og er sulten på å ta mesterligatrofeet før han ender trenerkarrieren.

- Jeg prøver alltid å tenke positivt, jeg vet hva laget mitt er kapable til. Jeg har alltid trodd at vi kan vinne denne turneringen. Forrige lørdag var min siste kamp i Bundesligaen som trener, og i morgen vil være min siste mulighet til å holde dette trofeet i hendene, sier treneren.

SISTE MULIGHET: Bayern-trener Jupp Heynckes overlater trenerrollen til Pep Guardiola etter sesongslutt. Det er hans siste mulighet til å holde dette trofeet. Her ankommer han London. Foto: EPA/UEFA
SISTE MULIGHET: Bayern-trener Jupp Heynckes overlater trenerrollen til Pep Guardiola etter sesongslutt. Det er hans siste mulighet til å holde dette trofeet. Her ankommer han London. Foto: EPA/UEFA Vis mer