OPP TIL BAYERN: Bayern München-trener Pep Guardiola sier at klubben må bestemme om han er rett mann. Foto:  EPA/ANDREAS GEBERT/NTB Scanpix
OPP TIL BAYERN: Bayern München-trener Pep Guardiola sier at klubben må bestemme om han er rett mann. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT/NTB ScanpixVis mer

- Bayern må bestemme seg for om jeg er rett mann for jobben

Pep Guardiola har fått mye kritikk etter stortapet mot Real Madrid.

(Dagbladet): Bayern München-manager Pep Guardiola har måttet tåle pepper fra flere hold etter at Real Madrid ydmyket Bundesliga-laget på deres egen hjemmebane Allianz Arena i semifinalen i Champions League.

- Det var Bayerns nedtur. Guardiola har rotert vekk muligheten til å vinne tre titler. Det ble fiasko i stedet for finale, skev blant annet tyske Bild, og fortsatte:

- For en ydmykelse. Prestasjonen til laget var ikke verdig en semifinalist i Champions League.

Etter at Guardiola kom til Bayern München har laget blitt mer ballbesittende, og spiller mer tiki-taka-fotball nå i motsetning til kontringsfotballen laget ble kjent for under Jupp Heynckes.

Real Madrid på den annen side, viste hvor liten betydning det kan være å ha ballen mest i en fotballkamp. 69 prosent av tiden var det en Bayern München-spiller som hadde kula, men likevel var det Real Madrid som vant 4-0 etter effektiv angrepsfotball.

Selvkritikk 0-5 sammenlagt for den regjerende Champions League-vinneren er tungt å svelge for en stolt klubb som Bayern München, og Pep Guardiola tar selvkritikk etter stortapet.

- Klubben må bestemme om treneren er den rette for klubben. Jeg vil ikke skifte mening om klubben og folkene som jobber her etter ett tap. Jeg føler meg som en del av klubben og jeg vil gjøre mitt beste med mine ideer til min siste dag her, sier Guardiola ifølge The Guardian.

Han sier at det ikke er viktig om klubben støtter ham offentlig eller ikke.

- Det er bare en regel i fotball: å vinne eller tape. Hvis ikke vi vinner, hjelper det meg ikke om Kalle (Rummenigge) og Mathias (Sammer) er overbevist om at jeg er rett mann. Hvis vi taper, er det jeg som risikerer alt. Det er en stor klubb, og du må alltid vinne kamper. Hvis ikke det skjer, vil kanskje klubben tenke annerledes, sier Guardiola.

Taktikkendring Etter kampen mot Real Madrid sa Guardiola at han kan være villig til å endre taktikk, iallfall på kort sikt.

- Vi må se om spillestilen er den som passer dette laget best.

Han fortsatte:

- Det er vanskelig å argumentere for saken min rett etter at vi har tapt 0-4. Men min idé er å spille fotball gjennom å ha ballen. Det er sånn jeg føler det, og det er vanskelig å endre følelsene mine.