<strong>HISTORISKE:</strong> Bayern München ble det første tyske laget som har vunnet hjemlig liga, hjemlig cup og den største europacupen. Foto: EPA/BERND WEISSBROD/NTB Scanpix
HISTORISKE: Bayern München ble det første tyske laget som har vunnet hjemlig liga, hjemlig cup og den største europacupen. Foto: EPA/BERND WEISSBROD/NTB Scanpix Vis mer

Bayern München ble historiske etter cupdrama

Hadde en stor ledelse - så våknet Stuttgart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bayern München - Stuttgart 3-2 (1-0)

(Dagbladet): Bayer München droppet den tradisjonelle feiringa med fansen etter Champions League-tittelen for en snau uke siden. Grunnen til det var kveldens cupfinale mot Stuttgart, for manager Jupp Heynckes ville ikke gi spillerne tid til å hvile på de berømte laurbærene. Og de som trodde at Bayern-spillerne var mette etter en suksessfull sesong tok feil.

<strong>HEDRET MANAGEREN:</strong> Jupp Heynckes ledet sin siste kamp som Bayern München-manager. Foto:
AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / NTB Scanpix
HEDRET MANAGEREN: Jupp Heynckes ledet sin siste kamp som Bayern München-manager. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / NTB Scanpix Vis mer

DFB-pokal er det viktigste cupmesterskapet i tysk fotball, og storlaget viste til tider strålende fotball på gressmatta i Berlin. Men med en tremålsledelse tidlig i andre omgang inviterte laget Stuttgart inn i kampen igjen. De hvitkledde reduserte to ganger, men kom aldri nærmere.

Jupp Heynckes og co. ville med seier i kveld bli historiske som det første tyske laget som har vunnet «Treble» (hjemlig liga, hjemlig cup og den gjeveste europacupen i samme sesong). Klubben kom på en eksklusiv liste med andre fotballstorheter som Inter Milan (2009-10), FC Barcelona (2008-09), Manchester United (1998-99), PSV Eindhoven (1987-88), Ajax (1971-72) og Celtic (1966-67).

<strong>OMDISKUTERT:</strong> Philipp Lahm blir felt av Stuttgarts Ibrahima Traore, og Bayern München får straffespark. 
Foto: EPA/HANNIBAL HANSCHKE/NTB Scanpix
OMDISKUTERT: Philipp Lahm blir felt av Stuttgarts Ibrahima Traore, og Bayern München får straffespark. Foto: EPA/HANNIBAL HANSCHKE/NTB Scanpix Vis mer

- Det er et følelsesladet øyeblikk. Laget har gitt meg den vakreste gaven noensinne. Det å vinne «treble» er unikt, sier Heynckes ifølge tyske Bild.

Bayern har normalt et godt tak på Stuttgart. Stjernegalleriet hadde vunnet de siste åtte oppgjørene, og årets kamper endte 8-1 sammenlagt i favør ligavinnerne. Likevel ble Bayern München rystet etter halvspilt førsteomgang.

Diskutabel situasjon Manuel Neuer var ikke helt våken da han så vidt fikk en hånd på en relativ enkel avslutning. Ballen gikk mot bakre stolpe hvor en Stuttgart-spiller fikk en tå på ballen. Neuer var imidlertid raskt tilbake på plassen sin, og fikk akkurat avverget før ballen gikk over linja.

<strong>2-0:</strong> Philipp Lahm finner Mario Gomez som enkelt setter inn scoringen. Foto: REUTERS/Tobias Schwarz/NTB Scanpix
2-0: Philipp Lahm finner Mario Gomez som enkelt setter inn scoringen. Foto: REUTERS/Tobias Schwarz/NTB Scanpix Vis mer

Arjen Robben gikk i bakken i feltet til Stuttgart etter halvtimen, men kveldens dommer Manuel Gräfe mente at det ikke ble gjort noe galt i situasjonen. Da Philipp Lahm kom stormende inn i boksen noen minutter senere for så og falle, så nok dommeren ingen annen utvei enn å peke på krittmerket.

Thomas Müller var sikker fra ellevemetersmerket, og Bayern tok en oppskriftsmessig ledelse til stor frustrasjon for Stuttgart.

2 x Gomez Like etter pause fikk Stuttgart en ny kalddusj, og igjen var Lahm regissør. Han kom seg fint rundt på kanten og serverte ballen til en fri Mario Gomez som ville fått større problemer med å bomme på målet i den situasjonen. Og like etterpå var spissen på farten igjen.

<strong>3-0:</strong> Mario Gomez ble kveldens helt med sine to scoringer. Like etterpå ble han tatt av banen. Foto:
AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL / NTB Scanpix
3-0: Mario Gomez ble kveldens helt med sine to scoringer. Like etterpå ble han tatt av banen. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL / NTB Scanpix Vis mer

Denne gangen var Thomas Müller arkitekten bak scoringen da han la ballen vakkert inn bak forsvaret til Stuttgart. Mario Gomez fikk nok en gang en enkel jobb med å sette ballen i nettet, og mer rakk ikke spissen å gjøre før han ble tatt av banen til øredøvende jubel fra Bayern-fansen.

Stuttgart fikk et trøstemål tjue minutter før slutt da Martin Harnik vakkert banket ballen forbi Manuel Neuer. Det ga laget blod på tann, og de følte seg blant annet snytt for et straffespark etter en situasjon hvor ballen traff en Bayern-spiller i hånda. Like etterpå fikk laget likevel betalt for presset.

<strong>3-2:</strong>Martin Harnik hamrer en retur i mål.
Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL / NTB Scanpix
3-2:Martin Harnik hamrer en retur i mål. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL / NTB Scanpix Vis mer

En corner endte til slutt opp hos målscorer Martin Harnik som hamret ballen i nettet etter at Manuel Neuer først leverte en god redning. Det ble noen hektiske sluttminutter for Bayern München som til slutt fikk rodd seieren i land. Skuffede Stuttgart-spillere tok til tårene etter den heroiske innsatsen.

P.S Jupp Heynckes er ferdig som manager i Bayern München. Spanske Pep Guardiola tar over etter tyskeren.

Tysk cupfinale:

Bayern München — Stuttgart 3-2 (1-0)

Mål: 1-0 Thomas Müller (str. 37), 2-0 Mario Gomez (48), 3-0 Gomez (61), 3-1 Martin Harniks (71), 3-2 Harniks (80). 74.244 tilskuere på Olympiastadion.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer