Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bayern München gikk på sjokktap mot lille Mainz

Hadde vunnet alt på hjemmebane. Frem til i dag.

FORTVILER: Arjen Robben og Bayern München gikk på et overraskende hjemmetap mot Mainz. Foto: EPA/PETER KNEFFEL
FORTVILER: Arjen Robben og Bayern München gikk på et overraskende hjemmetap mot Mainz. Foto: EPA/PETER KNEFFEL Vis mer

Bayern München hadde ikke avgitt poeng på hjemmebane hele sesongen, men onsdag stakk Mainz av med samtlige tre poeng etter en meget overraskende 2-1-seier.

Jhon Córdoba ble matchvinner fire minutter før slutt, og tapet gjør at det plutselig er kamp om gullet i Tyskland igjen.

- Når du vinner så mange kamper på rad, vil du før eller siden tape en kamp. Det er synd det skulle skje i kveld, sa Bayerns Arjen Robben.

Borussia Dortmund, som slo Darmstadt onsdag kveld, er bare fem poeng bak. Til helgen møtes de to lagene, og vinner Dortmund den kampen kan det bli et skikkelig rotterace om tittelen.

Kvelden startet heller ikke godt for seiersvante Bayern. Etter drøyt halvspilt første omgang ga Jairo Sempeiro bortelaget ledelsen.

Startet for Hertha 0-1 sto seg til det var spilt 64 minutter. Da satte Arjen Robben inn utligningen, og på det tidspunktet trodde nok mange at Bayern skulle komme tilbake og vinne.

I stedet sjokkerte Córdoba ved å sette inn 2-1 like før slutt.

Samtidig tok Hertha Berlin nok et steg mot mesterligaen neste sesong sa de slo Eintracht Frankfurt 2-0 på hjemmebane.

Både Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein spilte hele kampen for hovedstadsklubben. Mitchell Weiser og Salomon Kalou scoret målene.

Klar Mönchengladbach-seier Håvard Nordtveit spilte også hele kampen for mesterligajagende Borussia Mönchengladbach, som slo Stuttgart 4-0.

Thorgan Hazard, Raffael og Patrick Herrmann scoret for hjemmelaget, mens Kevin Grosskreutz fastsatte til 4-0 med et selvmål like før slutt.

Ellers onsdag tok et Hoffenheim uten Tarik Elyounoussi tre svært viktige poeng i bunnstriden, mens Schalke slo Hamburg 3-2.

Werder Bremen tok tre poeng etter en sterk 4-1-seier på bortebane mot Bayer Leverkusen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram