Bayern München lekte seg med Borussia Dortmund

Vant hele 5-1 hjemme.

OVERLEGNE: Baryern München valset over Borussia Dortmund. Foto: TOBIAS HASE/DPA
OVERLEGNE: Baryern München valset over Borussia Dortmund. Foto: TOBIAS HASE/DPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Serieleder Bayern München vant hele 5-1 hjemme mot serietoer Borussia Dortmund søndag. Den regjerende ligamesteren skaffet seg et forsprang på sju poeng etter åtte kamper.

Begge de tyske topplagene har hatt en fin sesonginnledning, men Dortmund ville havne på etterskudd om det ble tap i München søndag.

Bayerns Robert Lewandowski og Borussias Pierre Aubameyang ble trukket fram som nøkkelspillere i forkant av oppgjøret. De to spissene har bøttet inn mål den siste tiden. Også søndag tegnet duoen seg på scoringslista, men det var en annen måltyv som åpnet showet.

Thomas Müller scoret både mål nummer en og to for vertene i første omgang. Aubameyang rakk å sette en nettkjenning i sin tiende seriekamp på rad før lagene gikk i garderoben for pausepraten. Det ble kun et trøstemål.

I annen omgang handlet det meste om Bayern. Lewandowski gjorde 3-1 før det var gått ett minutt. 12 minutter senere laget polakken 4-1. Det var spissens 12. mål på de fire siste oppgjørene.

Mario Götze fastsatte sluttresultatet til 5-1 etter 66 minutter.

Schalke kunne ha passert Dortmund på tabellen, men tapte 0-3 hjemme mot Köln. Anthony Modeste, Yannick Gerhardt og Simon Zoller sto for målene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.