Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bayern München overrasket over Ødegaard: Nå må storklubben bytte lokkemiddel

Tyskerne bekrefter at de vil ha 15-åringen.

ETTERTRAKTET: Interessen er stor for Strømsgodset-spiller Martin Ødegaard (15). I dag bekreftet Bayern Munchen at de ønsker seg talentet til Tyskland. Her er 15-åringen, som blir 16 år 17. desember, i aksjon under EM-kvalikdebuten mot Bulgaria i oktober. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ETTERTRAKTET: Interessen er stor for Strømsgodset-spiller Martin Ødegaard (15). I dag bekreftet Bayern Munchen at de ønsker seg talentet til Tyskland. Her er 15-åringen, som blir 16 år 17. desember, i aksjon under EM-kvalikdebuten mot Bulgaria i oktober. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): I et intervju med den tyske avisen TZ forteller Bayern Münchens talentsjef Michael Tarnat i dag om interessen for Martin Ødegaard (15).

Det norske supertalentet trente med jevngamle spillere under et Tyskland-besøk med pappa Hans Erik i fjor. Nå innrømmer Tarnat at verken han eller noen av de andre fotballkyndige i klubben da klarte å forstå hvilket år Ødegaard hadde foran seg.

- Jeg kan bekrefte at Martin var med og trente med oss en uke. Faren hans var også der. Vi viste fram opplegget vårt, men det handlet om ungdomsavdelingen. Siden den gang har det gått ett år hvor han har hatt en utvikling som ingen kunne forutse, sier Tarnat.

Må bytte lokkemiddel Bayern München-sjefen nevner både spill i Tippeligaen og landslagsdebuten for Norge som resultater av den overraskende utviklingen. Det er samtidig Ødegaards oppsiktsvekkende prestasjoner på seniornivå som gjør at han nå er ettertraktet over hele Europa.

For Bayern Münchens del betyr det at klubben må endre strategi for å overtale talentet til å velge dem.

- Han er ikke lenger et tema for juniorlaget vårt. Jeg kan ikke lokke en landslagsspiller med U19-laget, erkjenner Tarnat.

Den tidligere storspilleren, som har en fortid blant annet på det tyske landslaget, i Bayern München og Manchester City, bekrefter også at de ønsker Ødegaard.

- Når en 15-åring gjør det så bra, vil alle store organisasjoner være interessert, forteller Tarnat.

- Et umulig spørsmål Rune Bratseth var en stopperkjempe for Werden Bremen de åtte årene han spilte for klubben på 1980- og 1990-tallet. Han kjenner den tyske fotballen og den tyske levemåten godt, men har vanskelig for å si om hva som er det ultimate framtidsvalget for Ødegaard.

- Det er umulig å si hva som er best, men Bayern München er et godt alternativ, sier Bratseth til Dagbladet og utdyper:

- Der er det orden og struktur på det meste. Det er en bra plass å bo og klubben har erfaring med å dyrke fram spillere. De er flinke til det. Selv om konkurransen er beinhard der også, vil det være slik i alle de største klubbene som Ødegaard er aktuell for.

- Tarnat forteller at klubben er overrasket over Ødegaards utvikling. Hva tenker du om det?

- Det har jo gått fortere enn de fleste regnet med. Det er kanskje ikke så overraskende at det kommer litt brått på dem også, sier Bratseth, som synes det blir interessant å se hvilken klubb Ødegaard velger til slutt.

- Men det desidert mest spennende blir å følge med på hvordan han utvikler seg. Det er en enorm forventning han skal leve opp til. Det er ikke bare enkelt, men han har et veldig godt utgangspunkt. Han har hodet på rett plass og flinke folk rundt seg, så han er i gode hender.

• Forrige uke trente Ødegaard med Liverpool, mens Arsenal skal være neste klubb på besøkslista. Hans Erik Ødegaard skriver i en SMS til Dagbladet i ettermiddag at han ikke ønsker å kommentere noe rundt sønnens fremtid.

I LIVERPOOL: Sist uke trente Ødegaard med Liverpool. Da pratet han blant andre med manager Brendan Rodgers. FameFlynet UK
I LIVERPOOL: Sist uke trente Ødegaard med Liverpool. Da pratet han blant andre med manager Brendan Rodgers. FameFlynet UK Vis mer