Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bayern München reddet rivalen fra konkurs

- Måtte velge mellom pest og kolera.

(Dagbladet.no:) Bayern München topper Bundesliga, og er på vei mot et nytt gull i Tyskland. Kanskje det er derfor de er så barmhjertige og hjelper byrivalen 1860 München.

Junior i byen sliter mot nedrykk fra 2. divisjon, og kjemper samtidig mot konkursspøkelset.

Derfor har Bayern nå kjøpt 1860 ut av nybygde Allianz Arena, som de deler. 1860 får 85 millioner kroner for aksjene, som går til nedbetaling av gjeld.

- Uten disse pengene hadde vi forsvunnet, sier 1860-direktør Stefan Ziffzer ifølge nyhetsbyrået AP.

1860 München mistet hovedsponsoren sin i dag, men har ikke mistet hjemmebanen for all framtid. De kan kjøpe seg tilbake til Allianz Arena i løpet av fire år.

Det er ikke bare for å være snill Bayern har gått med på dette. Klubben har nemlig ikke råd til å være den eneste klubben som spiller på Allianz Arena, og er avhengig av at 1860 ikke går konkurs.

- Vi hadde valget mellom pest og kolera, sier styreformann Karl-Heinz Rummenigge.

Det er ikke kjent hva de valgte.

BLE ENIGE: 1860-direktør Stefan Ziffzer og Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge presenterte i dag den nye løsningen. Foto: AP
BLE ENIGE: 1860-direktør Stefan Ziffzer og Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge presenterte i dag den nye løsningen. Foto: AP Vis mer
DYR STADION: Bayern München har ikke råd til en 1860-konkurs.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling