Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bayern München seriemester for 18. gang

Bayern München sikret seg lørdag sitt 18. seriemesterskap i Tyskland da laget slo Wolfsburg 2-0 på bortebane.

Bayern har et forsprang på 13 poeng til lag nummer to på tabellen, og kan ikke lenger bli innhentet av Stuttgart og Borussia Dortmund. Begge spilte uavgjort lørdag. Fire runder gjenstår.

- Vi fortjener virkelig å vinne seriemesterskapet. Det hjalp oss mye i dag at våre kreative spillere som Michael Ballack var tilbake. At vi har tatt det litt roligere i de siste kampene, er naturlig med tanke på den store ledelsen, sa lagkaptein Oliver Kahn.

- Dette er stort. Vi er veldig lettet over at mesterskapet er avgjort, sa Bayern-forsvarer Robert Kovac.

- Men jeg trodde ikke at vi kom til å avgjøre det i dag, sa han.

Tilfreds

Det trodde heller ikke trener Ottmar Hitzfeld.

- Jeg er svært tilfreds med at vi har klart det. Det var en fantastisk kamp av hele laget, sa Hitzfeld.

Giovane Elber og Claudio Pizarro scoret målene for Bayern i 2. omgang. Stuttgart på 2. plass klarte bare 1-1 mot Hansa Rostock, mens regjerende mester Borussia Dortmund spilte 0-0 mot 1860 München. Bayern München har gått til topps i Bundesligaen fem av de seks siste årene.

Revansj

Bayern tabbet seg ut i mesterligaen denne sesongen, men kan vinne rubbel og bit på hjemmebane. 31. mai er Kaiserslautern motstander i cupfinalen i Berlin. Bayern vant cup og liga også i 1969, 1986 og 2000.

Bayern-kaptein Oliver Kahn vil få overrakt gulltrofeet 17. mai, når laget møter Stuttgart i siste kamp.

Tommy Svindal Larsens Nürnberg er ille ute etter 4-0-tapet mot Hamburg. Nürnberg ligger nest sist med 30 poeng. Tre lag rykker ned.

Torjus Hansén og Arminia Bielefeld skal først i aksjon mot jumbolaget Energie Cottbus søndag. Bielefeld har seks lag bak seg på tabellen.

NTB

VINNER IGJEN: Oliver Kahn har hatt en turbulent sesong på hjemmebane, men i dag kunne endelig mannen som aldri smiler trekke på båndene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media