Bayern München til kvartfinale

Bayern München er sikret kvartfinaleplass etter 4-1 seieren mot Real Madrid i kveld.

I fjor kom tyskerne helt til finalen i Champions League. Da var det en målkåt kar fra Kristiansund som ødela drømmekvelden i Barcelona. Ole Gunnar Solskjærs mål på overtid tok fra tyskerne seieren som de hadde langt nedi lomma.

Nå har Bayern München sjansen igjen. 10 poeng etter fire kamper gjør at Bayern ikke kan bli dårligere enn nummer to i gruppa. Dinamo Kiev og Real Madrid vil kjempe om andreplassen, mens Rosenborg med sitt ene poeng bare har æren og bonuspengene å spille for i sine to siste kamper mot Real Madrid og Bayern München.

Bayern München tok avskjed med Lothar Matthäus i kveld med å knuse Real Madrid 4-1. 38 år gamle Matthäus skal til New York-New Jersey MetroStars i USAs famlende proffliga, etter å ha spilt 464 kamper i Bundesliga. 302 av dem har han spilt for Bayern, resten for Borussia Mönchengladbach. I tillegg har han spilt fire sesonger for Inter Milan.

München-laget var helt suverent mot Real. Mehmet Scholl og Giovane Elber scoret i første omgang, og innbytter Alexander Zickler puttet to i andre. Ivan Helguera reduserte for Real, men det ble bare et trøstemål.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no