Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bayern München tok sin femte tittel for året

Slo marokkanske Raja Casablanca i klubb-VM.

 FEMTE FOR ÅRET:  Pep Guardiola (42) ledet lørdag Bayern München til topps i klubb-VM. De tyske gigantene hadde ingen problemer med å slå marokkanske Raja Casablanca 2-0 i finalen. Foto:     AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB Scanpix
FEMTE FOR ÅRET: Pep Guardiola (42) ledet lørdag Bayern München til topps i klubb-VM. De tyske gigantene hadde ingen problemer med å slå marokkanske Raja Casablanca 2-0 i finalen. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB Scanpix Vis mer

Pep Guardiola (42) ledet lørdag Bayern München til topps i klubb-VM. De tyske gigantene hadde ingen problemer med å slå marokkanske Raja Casablanca 2-0 i finalen.

- Det er utrolig å avslutte året vårt på denne måten, sa Bayern-kaptein Philipp Lahm etter å ha fulgt opp serie, cup, mesterliga og europeisk supercup med den femte tittelen i 2013.

Den europeiske mesteren var storfavoritt før møtet med overraskelsen Raja Casablanca. Det marokkanske laget var med som vertsnasjonens representant og var levnet få muligheter før mesterskapet. Likevel gikk Raja hele veien til finalen og ble belønnet med sølvmedalje.

Bayern åpnet best og avgjorde tidlig. Bare sju minutter var spilt da midtstopper Dante fikk hele 16-metersfeltet å boltre seg på. Brasilianeren kunne vende opp og dunke tyskerne i ledelsen.

Halvveis i omgangen økte Guardiolas disippel fra Barcelona-tiden, Thiago Alcántara, ledelsen til 2-0. Det var også stillingen da sluttsignalet lød i Marrakech.

Dermed kunne Guardiola strekke hendene i været for en ny VM-tittel. Tidligere har han vunnet klubb-VM to ganger med Barcelona.

Juble kunne også Thiago, som blir den tredje spiller i historien, etter Dida og Danilo, som vinner klubb-VM med to forskjellige klubber.

Sjanser Raja skapte flere sjanser til å skape ny spenning. I slutten av første omgang bommet Chemseddine Chtibi for åpent mål etter en dårlig klarering fra keeper Manuel Neuer, og tidlig i annen omgang nikket Mouhssine Yajour rett på Neuer fra fem meter.

- Vi tok foten av gasspedalen. Det er vanskelig å forbli skjerpet når man dominerer så mye som vi gjorde de 35 første minuttene, medga Lahm.

Bayern våknet til liv etter de store Raja-sjansene, og Xherdan Shaqiri sendte en kanon i tverrliggeren på innlegg fra Lahm.

Sju minutter før sist reddet Neuer alene med Mouhcine Metouali og nektet marokkanerne et trøstemål. Bayern avsluttet et drømmeår hvor klubben tapte bare tre av 56 turneringskamper.

Avgjorde med ti mann I bronsekampen var Atlético Mineiro hvassest. En overtidsscoring av Luan ble avgjørende, og det til tross for at Ronaldinho hadde fått marsjordre.

De siste minuttene mellom kinesiske Guangzhou Evergrande og brasilianerne ble elleville. 87 minutter var spilt da Ronaldinho ble taklet. Han reagerte i sinne og sparket etter en motstander. Det var det siste han gjorde i kampen.

Man skulle tro at den kinesiske klubben kunne dra nytte av å være en mann mer i innspurten, men Luan satte inn 3-2 på overtid.

- Jeg synes vi representerte kinesisk fotball på en god måte. Jeg mener at vi tapte kampen på grunn av linjedommeren, sa Guangzhou-trener Marcello Lippi.

Den første omgangen var målrik. Ronaldinho utlignet til 2-2 på overtid. Tidligere hadde Diego Tardelli sendt brasilianerne i føringen etter to minutter, før Muriqui og Dario Conca vendte til 2-1 for Guangzhou.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media