Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Bayern Myggen» klar for Oktoberfest

BERLIN (Dagbladet): (TSV 1860 München- FC Schalke 04 1- 1) Dette er ikke antrekket for en barrunde i Oslo. Erik Mykland (29) er klar for Oktoberfest i München, korrekt kledd i tradisjonelle bayerske «Lederhosen» - som er en gave fra en av 1860s sponsorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men i motsetning til den årlige Oktoberfesten, som foregår i september og for de flestes vedkommende går ut på å skylle ned flest mulig liter øl, foregår festen med Myggen på fotballbanen. Han blir mer og mer populær for hver uke hos 1860-fansen.

Han og midtbanekollega Thomas Hässler er «Løvene»s hemmelige våpen etter at laget nå har gjennomført elleve Bundesliga-kamper uten tap - den beste serien i klubbens historie de siste 35 år.

Myggen høstet masse skryt fra både trener Werner Lorant og TV-reportere etter gårsdagens 1- 1 i toppoppgjøret mot Schalke for 35000 begeistrede tilskuere på Münchens Olympiastadion.

Bare uflaks gjorde at Løvene nå ikke er helt på toppen av Bundesliga-tabellen, men to poeng bak Schalke og bare ett fattig poeng bak byrivalen Bayern München.

Markus Beierle burde avgjort kampen på gjennomspillet fra Myggen noen minutter før slutt. Hässler traff krysset med to av sine frispark, etter henholdsvis 51 og 57 minutter.

Det er ballsikkerheten og evnen til å finne seg frie posisjoner som Myggen blir berømmet for. Og hans lekre pasningssamspill med den tyske landslagsveteranen Hässler.

Ved pause var det hårreisende ufortjent at Løvene ikke hadde sikret seg en solid ledelse. Men angrepsspissene greide ikke å ta vare på mulighetene som Hässler og Myggen skapte.

I stedet holdt det på å gå galt da Schalkes Emile Mpenza headet inn ballen ni minutter ut i andre omgang. Bare ti minutter seinere skapte hjemmelaget balanse i regnskapet da Beierle kranglet inn ballen mellom beina på Schalke-keeper Oliver Reck.

Bortsett fra noen farlige Schalke-kontringer, var 1860 nærmest seieren. Laget har markert seg som en av de store utfordrerne i årets liga.

I morgen reiser Myggen og Løvene til Tsjekkia, der Drnovice venter i første runde i UEFA-cupen.

<B>KLEDD FOR FEST:</B> Erik Mykland kan nå bruke kortbukser både på og utenfor banen.