Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bayern om Ødegaard: - Han er en vakker brud. Kanskje er det vi som er brudgommen

«Frir» til stortalentet, men risikerer å bli forlatt ved alteret.

FRIR: Bayern München er en av de mange storklubbene som jakter underskriften til Martin Ødegaard. Klubbens styreleder, Karl-Heinz Rumenigge, sammenligner det hele med en frierferd, og utelukker ikke at det er Bayern som står igjen som brudgommen ved alteret. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FRIR: Bayern München er en av de mange storklubbene som jakter underskriften til Martin Ødegaard. Klubbens styreleder, Karl-Heinz Rumenigge, sammenligner det hele med en frierferd, og utelukker ikke at det er Bayern som står igjen som brudgommen ved alteret. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I går ble Martin Ødegaard (15) til Martin Ødegaard (16), og det norske stortalentet kan omsider gjøre alvor av proffdrømmen om han skulle ønske.

Likevel ser det ikke ut til at en endelig avgjørelse på hvor han ender vil komme de neste dagene da han og pappa Hans Erik Ødegaard har flere klubbesøk de ennå ikke har unnagjort.

- Vet ikke Den tyske giganten Bayern München er en av klubbene som jakter den rykende ferske 16-åringens underskrift. Tirsdag meldte TV-kanalen SPORT1 at en overgang var rett rundt hjørnet, men de, som alle andre så langt, bommet.

Styreleder i klubben, Karl-Heinz Rumenigge, sier i dag til tyske Bild at han er forberedt på at en endelig avklaring om klubbvalg for Ødegaard ikke vil komme før i slutten av januar.

- Han er en veldig interessant spiller. Vi prøver etter beste evne å hente ham, men vi vet ennå ikke hvor han bestemmer seg for å gå til slutt, sier Rumenigge til avisa.

Rumenigge tar også metaforet med å «fri» til spillere litt lenger enn det som kanskje er vanlig prosedyre i dagens moderne fotball.

- Det er klart at han er en vakker brud, og det er mange som venter utenfor døra. Kanskje er det vi som er den kjekke brudgommen, sier han.

Mer tid Rykteflommen rundt stjerneskuddet er uten sidestykke sett med norske øyne.

Det ble først kjent at familien Ødegaard hadde besøkt Cristiano Ronaldo og Real Madrid. Så ble han observert i Liverpool. Forrige uke tilbrakte han med Bayern München. Den spanske avisen Marca har lenge påstått at Real Madrid vil komme med et tilbud på 16-årsdagen.

Men selv ikke de regjerende Champions League-mesterne har klart å lokke 16-åringen sørover. I alle fall ikke ennå. Den spanske avisa Marca skrev i går at Martin og Hans Erik har bedt om mer tid til å bestemme seg.

- Spillerens far har kontaktet styret i klubben og har hatt flere møter for å forhandle for sønnen sin. Han ønsker mer tid for å oppklare eventuelle usikkerheter han har før det blir tatt en beslutning, skriver avisa.

Hvor Ødegaard til slutt ender er det for tidlig å si noe om, men at interessen fra verdens største klubber er til stede er det liten tvil om.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media