KNUTER PÅ TRÅDEN: Bayern Münchens mektige president Uli Hoeness mener hovedtrener Louis van Gaal er umulig å snakke med, at han ikke lytter til andres mening og at han behandler flere av spillerne dårlig. Foto:  AFP PHOTO DDP / STEFFI LOOS  GERMANY OUT
KNUTER PÅ TRÅDEN: Bayern Münchens mektige president Uli Hoeness mener hovedtrener Louis van Gaal er umulig å snakke med, at han ikke lytter til andres mening og at han behandler flere av spillerne dårlig. Foto: AFP PHOTO DDP / STEFFI LOOS GERMANY OUTVis mer

Bayern-presidenten totaltslaktet van Gaal på direktesendt TV

- Folk i Tyskland er veldig overrasket, sier Jørn Andersen.

||| (Dagbladet): Louis van Gaal sto for en av årets trenerprestasjoner i europeisk toppfotball da han førte Bayern München til både seriegull og Champions League-finale forrige sesong.

Nå virker likevel posisjonen hans i Bayern München truet, etter at klubbens mektige president Uli Hoeness totalslaktet lederstilen hans på direktesendt tysk fjernsyn i går kveld.

Ikke bare uttalte Hoeness at van Gaal er nesten umulig å snakke med og ikke lytter til hva andre mener - han ga også nederlenderen det glatte lag for dårlige laguttak og uverdig behandling av flere av klubbens spillere.

- Van Gaal blir bare nødt til å leve med denne kritikken, men jeg tror ikke han vil akseptere den, svarte Hoeness på spørsmål om hvordan han trodde treneren kom til å reagere, ifølge nyhetsbyrået AP.

Karakterdrap
I dag har klubben lagt ut en kort melding på sine hjemmesider, der de melder at styreformann Karl-Heinz Rummenigge og van Gaal skal møtes for å diskutere de «pågående uoverensstemmelsene».

Hoeness synes derimot ikke å være interessert i et møte.

- Jeg har egentlig ikke så mye mer å diskutere med ham. Det er vanskelig å snakke med ham, fordi han ikke aksepterer meningen til andre mennesker, sier Bayern-presidenten.

Og utdyper:

- Van Gaal har sterke oppfatninger som ikke åpner for mye diskusjon. Han etterlater deg alltid med et inntrykk av at «du er en fin fyr, jeg respekterer meningen din, men jeg gjør som jeg vil».

FC Hollywood
På 90-tallet ble Bayern München populært kalt «FC Hollywood», grunnet glamouroppførselen til flere av spillerne og de interne maktkampene i klubben. Med sterke personligheter som Hoeness, Rummenigge og Beckenbauer på styrerommet, og sterke personligheter som Lothar Matthäus, Jürgen Klinsmann og Stefan Effenberg på banen, ble det sjeldent kjedelig for pressen.

Denne sesongen har Bayern München startet rufsete, og de er på sjuendeplass etter 10 kamper, etter tre tap på de første sju rundene.

IKKE VAN GAALS FAVORITT: Men Martin Demichelis er blant spillerne som har vist hvor nyttige de er for Bayern München i det siste, mener Hoeness. Her feirer argentineren scoringen sin mot Freiburg. Foto: SCANPIX
IKKE VAN GAALS FAVORITT: Men Martin Demichelis er blant spillerne som har vist hvor nyttige de er for Bayern München i det siste, mener Hoeness. Her feirer argentineren scoringen sin mot Freiburg. Foto: SCANPIX Vis mer

Fredag slo de Freiburg 4-2, etter scoringer av tre spillere Hoeness hevder van Gaal har forsøkt å kvitte seg med.

Bayern-presidenten sier opptil fem av spillerne som ikke er faste «kontinuerlig er blitt bedømt på feilaktig grunnlag» - og at det var styret som måtte gripe inn for å sørge for at de ble værende.

- Demichelis scoret det første målet, selv om han angivelig kan stikke om han vil. (Mario) Gomez, som scoret det andre, skulle visstnok vært i Liverpool nå, sa Hoeness syrlig, og trakk fram Anatoli Tymoschuk som en tredje «utstøtt» spiller som «var vår beste spiller etter pause».

- Folk er veldig overrasket
van Gaal har vært nødt til å bruke reservene mer enn vanlig grunnet skadene på nøkkelspillere som Franck Ribery og Arjen Robben. Ifølge Hoeness har de grepet sjansen til å vise at de så definitivt er gode nok for klubben.

- Du begynner å lure når du har hørt et helt år at de ikke er gode nok for Bayern. Og nå ser du plutselig hvor nyttige de spillerne er, sier Hoeness.

Tidligere Bundesliga-proff- og trener Jørn Andersen sier Hoeness' utfall mot van Gaal er det store samtaleemnet i Fotball-Tyskland nå.

- De fleste jeg har snakket med i dag er veldig overrasket over hvordan han går ut mot treneren. Hoeness er den mest respekterte mannen i tysk fotball ved siden av Beckenbauer, så det vekker oppsikt. Her må det ligge noe bak, sier han til Dagbladet.

- VELDIG OVERRASKET: Jørn Andersen sier Uli Hoeness' verbale angrep på treneren vekker stor oppsikt i Tyskland. FOTO: AP Photo/Daniel Roland
- VELDIG OVERRASKET: Jørn Andersen sier Uli Hoeness' verbale angrep på treneren vekker stor oppsikt i Tyskland. FOTO: AP Photo/Daniel Roland Vis mer