Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt selvbiografi

Bayern-profil kritiserer Guardiola i ny bok

Bayern-legen Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt åpner opp om forholdet til den spanske treneren.

ENGLAND: Pep Guardiola trener nå Manchester City. Foto: REUTERS/Andrew Yates
ENGLAND: Pep Guardiola trener nå Manchester City. Foto: REUTERS/Andrew Yates Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Pep Guardiola trente Bayern München, valgte klubbdoktor Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt å avslutte arbeidet etter 38 års tro tjeneste til klubben.

Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt, som har behandlet mange profilerte utøvere som Usain Bolt, Darren Gough, Arjen Robben og Paula Radcliff, returnerte til Bayern-tjeneste i november i fjor. Nå åpner han opp om den tøffe tiden under Guardiola.

KLINSJ: Klubbdoktor Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt har skrevet bok om hans lange karriere som idrettsdoktor. Foto: Revierfoto/action press/REX/Shutterstock
KLINSJ: Klubbdoktor Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt har skrevet bok om hans lange karriere som idrettsdoktor. Foto: Revierfoto/action press/REX/Shutterstock Vis mer

I boka går han personlig til angrep mot den spanske treneren, som nå holder til i England og Manchester City. Han skriver blant annet at Guardiola stadig kritiserte han og hans arbeid, gjorde han til en kommandomottaker og «skadet hans ære.»

Bayern-legen kaller rett og slett Guardiola for «en mann med lav selvtillit, som gjør alt for å villede andre.» Det er nettsida Bild-Zeitung som publiserer utsnitt av boka.

– Jeg anser Pep Guardiola for å være en person med lav selvtillit. Han ser ut til å leve i konstant frykt for å tape makt og autoritet, i høyere vbgrad enn frykten for nederlag, skriver Müller-Wohlfahrt, ifølge nettsida.

Reagerer

Flere profiler i Bayern-klubben reagerer på de dype utsagnene.

Administrerende direktør i klubben, Karl-Heinz Rummenigge, mener kritikken er «uvanlig og overflødig».

– Du kan ikke endre hva som skjedde i går og du trenger ikke å se deg kritisk tilbake. Jeg tror alle som jobber eller har jobbet i Bayern München har hatt det bra, Müller-Wohlfahrt også, sier Rummenigge til BR Sport.

Også klubbpresidenten Uli Hoeness har skrevet en kommentar i boka.

– Jeg tror jeg kunne moderert konflikten mellom de to. Pep Guardiola er en veldig stolt katalaner og spanske fotballtrenere har ofte et veldig annerledes forhold med den medisinske staben, skriver han.

Uli Hoeness ble i 2014 dømt til tre og et halvt års fengsel på grunn av skattefusk.

Årsaken

Guardiola ble ansatt som Bayern-trener i sesongen 2013. I løpet av de tre åra vant Bayern München «The Double» to ganger. Müller-Wohlfart avsluttet rollen som klubbdoktor i 2015 og mange mente Guardiola var årsaken til det.

Først og fremst i kjølvannet av Champions League-kampen mot FC Porto, beklagde Guardiola seg til pressen for slitne og skadede spillere. Denne uttalelsen tok klubbdoktoren personlig.

– Etter kampen mot FC Porto ble vi i den medisinske avdelingen gjort ansvarlige for tapet, skriver Müller-Wohlfahrt.

Det etterfølges av en rekke utsagn doktoren skal ha fått etter seg.

– Han var rasende hver gang en spiller måtte gå ut med skade.

Det skal visst ha skjedd da Medhi Benatia måtte gå av banen på grunn av smerter.

Få uker seinere avsluttet Müller-Wohlfahrt jobben, men returnerte tilbake til klubben i november 2017.

Det er for så vidt det andre comebacket til doktoren. Han avsluttet arbeidet også i 2008 på grunn av en konflikt med daværende trener Jürgen Klinsmann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!