Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bayern rundspilte Atlético på vei mot finalen. Så dukket denne karen opp

Atlético Madrid til Champions League-finale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bayern München - Atlético Madrid 2-1 (Sammenlagt: 2-2, Atlético videre på bortemål.)

(Dagbladet): - Vi var et mye bedre lag i dag, jeg syntes vi fortjente å gå til finalen. Men sånn er fotballen, det er bare å gratulere, men jeg syns vi fortjente å gå til finalen, sa en utrolig skuffa Jeriome Boateng til Viasat etter kampen.

Bayern München tapte mot Atlético Madrid på bortemålsregelen etter en heroisk innsats. Én feil kostet Guardiolas menn finaleplassen på San Siro. 

Bayern München måtte vinne på Allianz Arena for å komme seg til finalen i Champions League, mens Europas gjerrigste lag, Atlético Madrid, kunne senke seg helt tilbake for å demme opp for det de visste kom. 

Men selv ikke et taktisk geni som Atlético-trener Diego Simeone kunne forutsett det trøkket Bayern kom med fra start, og som de holdt i hele den første omgangen. 

- Vi klarte ikke å finne en måte å presse dem høyt på i første omgang, innrømmet Fernando Torres etter kampen.

Det tok riktignok tjue minutter før Bayerns første store sjanse kom, men Gud, så stor den var da tyskerne endelig klarte å bryte ned Atlético. 

Raskt spill
Et vakkert gjennomspill fant Thomas Müller på løp inn i boksen, og fra sju meter la han ballen ned og videre til Robert Lewandowski. Vinkelen ble litt for skrå for polakken, og pasningsforsøket inn til Müller ble blokkert av keeper Oblak. 

Så gikk det raskt på Allianz. Tre minutter senere fyrte Ribery av fra distanse, ballen flakket mot Oblak som måtte gi retur. Der var Lewandowski hissigst på men klarte ikke å få ballen på mål. 

- Mot Atlético Madrid, som er så aggressive, må du flytte alt på første touchen, for du får ikke tid til noe annet, sier Åge Hareide underveis i kanonaden.  

Straffemiss
Likevel var det mye som tydet på at den spanske muren begynte å slå sprekker. Og etter halvtimen satt den. 

KLINISK: Antoine Griezmann fikk én sjanse og benyttet den til å sende Bayern München ut av semifinalen i Champions League for tredje året på rad.Foto: AFP / GUENTER SCHIFFMANN / NTB Scanpix
KLINISK: Antoine Griezmann fikk én sjanse og benyttet den til å sende Bayern München ut av semifinalen i Champions League for tredje året på rad.Foto: AFP / GUENTER SCHIFFMANN / NTB Scanpix Vis mer

Xabi Alonso fikk sjansen på frispark fra tjue meter og gikk for kraft i keeperhjørnet. I muren sto Atlético-stopper Gimenez med beina fra hverandre og styrte ballen inn bak en sjanseløs Oblak. 

Og bare tre minutter senere var kampen i ferd med å bli et mareritt for unge Gimenez. En soleklar holding av Bayern-stopper Martinez på corner ble belønnet med gult kort og straffe. 

En straffe Thomas Müller blåste rett i armene på Oblak, som like gjerne reddet returen fra Alonso. 

Pep Guardiola gned seg i øynene og trodde knapt det han så. Det gjorde han neppe ti minutter etter pause heller. 

Fart, fart, fart
Etter vedvarende press fra Bayern glapp det bakover for tyskerne. Evigunge Fernando Torres fikk slått gjennom Antoine Griezmann som fikk all den tiden han trengte til å hamre ballen inn bak Manuel Neuer. 

Dermed måtte Bayern plutselig score to til for å gå videre fra semifinalen. Forøvrig Bayerns tredje semifinale under Guardiola. Det ble tap i de første. 

- Nå har Bayern vært klart best gjennom hele kampen, men nå må de skru på stor fart for å komme seg inn i kampen, sa Hareide. 

Mer drama
Frustrasjonen var i ferd med å ta overhånd for Bayern-spillerne i minuttene etter Griezmann-målet. Men dramaet var selvfølgelig ikke over. 

Kvarteret før slutt fløy Arturo Vidal på bakerste stolpe og headet et innlegg perfekt inn foran mål igjen. Robert Lewandowski var selvfølgelig plassert der ballen endte og headet Bayern inn i matchen igjen. 

Det desperate forsøket fra Bayern på å sette den avgjørende scoringen ble knallhardt straffet i andre enden av banen. Fernando Torres avansert mot Bayerns straffefelt, ble felt av Javier Martinez utenfor feltet, men fikk straffe likevel. 

- Det var en så alvorlig feil fra den tyrkiske dommeren, slo Hareide fast. 

I rettferdighetens navn banket Torres selv straffen samme sted som Müller bommet i første omgang, og der lå Neuer og ventet. 

- Vi kunne avgjort kampen der, men med redningen måtte vi lide oss gjennom noen minutter til, smiler Torres på Viasat.

For Bayern måtte altså fortsatt ha et mål til for å avansere. 

Til tross for fem overtidsminutter maktet ikke Bayern å innfri foran nesten 70 000 støyende hjemmefans.

MARERITTET: Atlético-keeper Jan Oblak redder den svake straffen fra Thomas Müller. Foto: AP /Matthias Schrader/ NTB Scanpix
MARERITTET: Atlético-keeper Jan Oblak redder den svake straffen fra Thomas Müller. Foto: AP /Matthias Schrader/ NTB Scanpix Vis mer

Bayern München under Pep Guardiola ryker ut for et spansk lag i semifinalen i Champions League for tredje året på rad. Neste sesong er Guardiola i Manchester City.

- Det er ikke sånn at det beste laget vinner hver gang, sier Viasat-ekspert Rune Bratseth i studio etter kampen. 

 

OK FORNØYD: Atlético-spillerne feirer målet til Griezmann.Foto: AP /Michael Probst/ NTB Scanpix
OK FORNØYD: Atlético-spillerne feirer målet til Griezmann.Foto: AP /Michael Probst/ NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!