SÅ LAGET TAPE: Karl-Heinz Rummenigge. FOTO: NTB SCANPIX
SÅ LAGET TAPE: Karl-Heinz Rummenigge. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Bayern-sjef skylder på skader

- Vil ikke kritisere noen.

Bayern Münchens 1-3-tap bort mot Porto i mesterligaen var et resultat av mange skader og en sliten tropp, mener Karl-Heinz Rumenigge.

Toppsjefen i den tyske klubben ønsker ikke å klandre laget for nedturen i Portugal. Ettersom det tyske mesterlaget reiste sørover med kun 15 utespillere, var tapet mulig å akseptere. Spillere som Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben og David Alaba ble av ulike grunner ikke med til Estádio do Dragão.

- Jeg er ikke klar for å kritisere noen. Vi har 13 eller 14 spillere som er sunne og friske for tiden. De har spilt tre ganger i uken den siste tiden, forteller Rumenigge.

- Det vil være dager hvor man er sliten, hvor beina føles tunge og man mangler konsentrasjon, fortsetter han.

Og Rumenigge treffer spikeren på hodet med tanke på hva som skjedde mot Porto. For der hvor Bayern ellers i sesongen har spilt solid defensivt med stor konsentrasjon og kun fire baklengs på sine første 17 kamper i serien, var det nettopp konsentrasjonen som manglet onsdag.

Det førte til individuelle feil av Jérôme Boateng, Xabi Alonso og Dante. Samtlige førte til Porto-scoringer.

- Vi var utrygge og skapte ikke målsjanser. Et annet problem var feilene vi gjorde, erkjenner målvakt Manuel Neuer.

Både Ribery og Schweinsteiger er forventet å være klare for spill til returmøtet i München om en uke.

I hjemlig serie har Bayern satt på autopiloten og cruiser til ligatittelen med ti poengs forsprang på Wolfsburg med kun seks serierunder igjen. (NTB)