NY KRITIKK: Bayern Münchens president Uli Hoeness har på nytt angrepet Mesut Özil etter at Özil valgte å trekke seg fra landslaget fordi han følte som en syndebukk på grunn av hans tyrkiske røtter. Foto: Angelika Warmuth/dpa via AP/NTB scanpix
NY KRITIKK: Bayern Münchens president Uli Hoeness har på nytt angrepet Mesut Özil etter at Özil valgte å trekke seg fra landslaget fordi han følte som en syndebukk på grunn av hans tyrkiske røtter. Foto: Angelika Warmuth/dpa via AP/NTB scanpixVis mer

Hoeness med ny flengende kritikk av Özil

Bayern-sjefen refser Özil på nytt: - Et mirakel at han er Arsenal-kaptein

Bayern München-president Uli Hoeness er ikke ferdig med å kritisere Arsenals storstjerne Mesut Özil. Han mener 29-åringen ikke er så god som imaget tilsier.

Özil har vært et brennhett tema i tysk fotball den siste måneden. I kjølvannet av Tysklands VM-fiasko trakk playmakeren seg fra videre landslagsspill. Samtidig anklaget han personer i det tyske fotballforbundet for diskriminering og rasisme.

Hoeness var raskt ute med å gå til angrep på Özil og hans sportslige prestasjoner. Bayern-toppen sa rett ut at midtbanestjernen ikke vil bli savnet, og han stilte spørsmål ved Özils profesjonalitet.

- Jeg er glad for at skrekken er over. Han har spilt forferdelig dårlig i flere år. Han har ikke vunnet en duell siden før 2014-VM, sa Hoeness i juli.

Fortsetter kritikken

En drøy måned senere går han til nye angrep på Arsenals best betalte spiller.

I et intervju med tyske Sky Deutschland sier Hoeness at Özil kun har et godt rykte på grunn av gode markedsføring.

- Jeg har sett ham spille over lang tid. Han er et godt markedsført produkt med et image som er mye bedre enn ham faktisk er. Hadde Joachim Löw (tysk landslagssjef) dratt til London oftere og studert ham skikkelig i Arsenal, ville han trolig ikke ha tatt ham med seg i troppen på grunn av sportslige årsaker, sier Hoeness til Sky.

- Det er et mirakel at han er kaptein for Arsenal, legger han til.

Krever forklaring

Özil, som har tyrkiske røtter, kom blant annet med denne uttalelsen om Tysklands fotballpresident Reinhard Grindel da han offentliggjorde sin landslagsexit.

- I Grindels og hans tilhengeres øyne er jeg tysk når vi vinner, men innvandrer når vi taper.

Flere av Özils tidligere landslagskolleger har avvist 29-åringens rasismeanklager. Hoeness mener Özil må utdype kommentarene om landslaget.

- Han bør bli tvunget til å komme med en uttalelse. Det vil være en stor feil om han forlater laget uten å forklare seg skikkelig, sier Bayern-presidenten.

Hoeness har lang fartstid i tysk fotball og spilte selv 35 landskamper for det tyske landslaget og var med og vant EM- og VM-gull for Vest-Tyskland på begynnelsen av 1970-tallet.

Siden Hoeness la fotballskoene på hylla i 1979 har han vært en del av Bayern Münchens administrative styre, både som direktør og senere som president. I 2014 ble han dømt til tre og et halvt år i fengsel på grunn av store skatteunndragelser, men i 2016 slapp Hoeness ut og kort tid etter ble han gjenvalgt som klubbpresident i Bayern München.