Bayern-supporter gikk 96 mil til fots for å se favorittlaget spille

Gjennom fem land.

 UT PÅ TUR: Vahid Cehaja gikk 96 mil for å se gårsdagens treningskamp mellom Bayern Munchen og Barcelona. Foto: Christof Stache / AFP / NTB Scanpix / Facebook
UT PÅ TUR: Vahid Cehaja gikk 96 mil for å se gårsdagens treningskamp mellom Bayern Munchen og Barcelona. Foto: Christof Stache / AFP / NTB Scanpix / FacebookVis mer

(Dagbladet): Det startet med et utsagn. Et utsagn som du aldri kan tjene noe annet på enn en god historie.

- Jeg skal gå til München om vi vinner Champions League i år, sa den bosniske Bayern Munchen-supporteren Vahid Cehaja i vinter. Det er lett å slenge ut slike kommentarer, men for Cehaja var det mer.

- For å hedre den femte tittelen til Bayern gikk jeg fra Bugojino til München gjennom fem land. Jeg ville hedre de som har vært i Bayern Munchen og vunnet titler for klubben, sier Cehaja til sport.ba.

Da favorittlaget slo Borussia Dortmund 2-1 i CL-finalen i mai, starter han planleggingen.

Lang tur De såre føttene forteller historien om en tøff tur. Cehaja bor i den lille byen Bugojno i Bosnia-Hercegovina. Den 96 mil lange ruta han la opp var ikke en tilfeldighet. Den gale supporteren skulle gå gjennom Bosnia-Hercegovina, Kroatia, Slovenia, Østerrike og Tyskland.

Fem titler. Fem land.

Cehaja la ut på turen på sin bursdag 10 juni. Målet var å komme fram til gårsdagens treningskamp mellom Bayern Munchen og Barcelona.

Det greide han akkurat. I går kom han endelig fram, og fikk se at sitt favorittlag slo den spanske giganten 2-0.

Ikke første gang Cehaja har gitt det samme løftet flere ganger. Bayern Munchen tapte finalen i CL både i 2010 og 2012.

- Jeg har grått når de har tapt finaler. Men denne gangen vant de, takket være Gud, sier han.

Nå venter en like lang tur hjem.

Om Cehaja tar beina fatt da også, sier historien ikke noe om.