Bayern tok et enkelt steg mot finale på hjemmebane

Hadde ingen problemer med å sende Marseille ut.

KOMFORTABELT: Ivica Olic sklir inn en av sine to scoringer bak Steve Mandanda i Marseille-målet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach
KOMFORTABELT: Ivica Olic sklir inn en av sine to scoringer bak Steve Mandanda i Marseille-målet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai PfaffenbachVis mer

Bayern München - Marseille 2-0, 4-0 sammenlagt.

Bayern München hadde ingen problemer med å sikre semifinaleplassen i mesterligaen. Marseille ble slått 2-0 tirsdag og 4-0 sammenlagt.

Ivica Olic scoret sine to første mesterligamål for sesongen, og Bayern var ikke truet selv om Arjen Robben og Mario Gómez fikk hvile på grunn av småskader og Bastian Schweinsteiger var utestengt. Thomas Müller ble dessuten byttet ut i første omgang på et Bayern-lag hvor det viktigste tidlig ble å sørge for at spillerne kom seg helskinnet gjennom kvelden.

Müller, Jerome Boateng, Toni Kroos og Luiz Gustavo slapp alle unna gult kort, og dermed kan Bayern mønstre sine beste menn i semifinalene mot Real Madrid. Den spanske storklubben er alt som står i veien for at Bayern får spille mesterligafinale på hjemmebane 19. mai.

- Fire mål mot Marseille og semifinale mot Real Madrid. Det er bra for oss. Det gjør godt for hodet og for selvtilliten, sa Franck Ribéry.

Onsdag drar Real sin semifinalebillett i land når 3-0-ledelsen fra bortekampen skal forsvares mot APOEL Nikosia.

Etter 2-0-seieren i Frankrike ble ikke Bayern veldig skremt av at Marseille yppet seg i åpningskvarteret. Manuel Neuer i målet ryddet opp i forsvarsfeilene som slapp Loïc Rémy og Jeremy Morel til hver sin farlige avslutning.

Det ble tidlig klart at Marseille ville få problemer med å stå imot Bayern Münchens offensive kraft også tirsdag. En opplagt Franck Ribéry herjet med gjestene fra hjemlandet, og i det 13. minutt rundet han alle motspillere på kanten og serverte Olic ledermålet.

Samme mann doblet ledelsen i det 37. minutt, og siden var det ingen tvil. Hadde det ikke vært for storspill av Steve Mandanda i gjestemålet, ville det blitt mange flere mål.

Gómez, som har 11 mesterligamål denne sesongen, fikk komme inn et kvarter før slutt i håp om å ta innpå Lionel Messi i kampen om å bli turneringens målkonge, men det ble med de to Olic-målene tirsdag.

For Marseille fortsetter motgangen. Laget til Didier Deschamps har ikke vunnet en kamp siden februar.

(NTB)