Bayern ute av cupen etter fire straffebom

Dortmund videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bayern München scoret ikke én eneste gang i straffesparkkonkurransen og måtte se Borussia Dortmund-spillerne juble for avansement til finalen i den tyske fotballcupen tirsdag.

Det sto 1-1 etter 120 spilte minutter i semifinalen i München. Dermed måtte det straffespark til for å kåre en vinner. Der viste for en gangs skyld Bayerns stjernegalleri svakhet.

Kaptein Phillip Lahm og spanske Xabi Alonso skled begge i skuddøyeblikket og sendte ballen himmelhøyt over på hjemmelagets to første forsøk. Det tredje forsøket fra Mario Götze reddet Dortmund-keeper Mitchell Langerak, og straffe nummer fire fra Bayern-keeper Manuel Neuer smalt i tverrliggeren.

Dortmund-spillerne Ilkay Gündogan og Sebastian Kehl scoret på sine forsøk, og da betydde det til slutt lite at midtstopper Mats Hummels bommet som tredjemann. Dortmund gikk videre med 2-0-seier i straffesparkkonkurransen.

Klopp-triumf Med til historien hører det også at gjestene ble redusert til ti mann 12 minutter før slutt i andre ekstraomgang da innbytter Kevin Kampl fikk sitt andre gule kort. Det førte til Bayern-press i sluttminuttene, og Bastian Schweinsteiger burde fikset avansementet da han fikk avslutte upresset med hodet fra sju meter. Dortmund-keeper Langerak reddet imidlertid mesterlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.