Bayern ute av cupen etter fire straffebom

Dortmund videre.

Bayern München scoret ikke én eneste gang i straffesparkkonkurransen og måtte se Borussia Dortmund-spillerne juble for avansement til finalen i den tyske fotballcupen tirsdag.

Det sto 1-1 etter 120 spilte minutter i semifinalen i München. Dermed måtte det straffespark til for å kåre en vinner. Der viste for en gangs skyld Bayerns stjernegalleri svakhet.

Kaptein Phillip Lahm og spanske Xabi Alonso skled begge i skuddøyeblikket og sendte ballen himmelhøyt over på hjemmelagets to første forsøk. Det tredje forsøket fra Mario Götze reddet Dortmund-keeper Mitchell Langerak, og straffe nummer fire fra Bayern-keeper Manuel Neuer smalt i tverrliggeren.

Dortmund-spillerne Ilkay Gündogan og Sebastian Kehl scoret på sine forsøk, og da betydde det til slutt lite at midtstopper Mats Hummels bommet som tredjemann. Dortmund gikk videre med 2-0-seier i straffesparkkonkurransen.

Klopp-triumf Med til historien hører det også at gjestene ble redusert til ti mann 12 minutter før slutt i andre ekstraomgang da innbytter Kevin Kampl fikk sitt andre gule kort. Det førte til Bayern-press i sluttminuttene, og Bastian Schweinsteiger burde fikset avansementet da han fikk avslutte upresset med hodet fra sju meter. Dortmund-keeper Langerak reddet imidlertid mesterlig.

Dermed kunne Jürgen Klopp feire en meget etterlengtet seier i hans foreløpig siste besøk i München som Dortmund-trener. 47-åringen gir seg som trener i storklubben etter årets sesong og får nå avslutte med å lede laget i cupfinalen.

Bayern München fikk på sin side knust håpet om å vinne tre titler denne sesongen. Trøsten er at laget allerede har avgjort kampen om ligagullet, og i neste uke venter det semifinale i mesterligaen.

Tirsdagens cupdrama bød for øvrig på flere dårlige nyheter for Bayern-sjef Pep Guardiola. Med 22 minutter igjen av ordinær tid gjorde Arjen Robben skadecomeback for det tyske mesterlaget. 16 minutter senere forlot nederlenderen, som har vært ute av spill siden i mars, banen med det som lignet en ny strekkskade.

Motstander klar onsdag Hvem som blir Borussia Dortmunds motstander i den tyske cupfinalen på Olympiastadion i Berlin 30. mai, blir først klart onsdag. Da møtes serietoer Wolfsburg og Arminia Bielefeld i den andre semifinalen.

Bielefeld, som til daglig har tilhold på tredje nivå i tysk fotball, er årets store cupaskeladd. På veien mot semifinalen har laget slått ut både Werder Bremen, Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin og Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach.

(NTB)