GULLGUTTA: Mark van Bommel løfter her det synlige beviset på at Bayern München er Tysklands beste lag. Foto: AP
GULLGUTTA: Mark van Bommel løfter her det synlige beviset på at Bayern München er Tysklands beste lag. Foto: APVis mer

Bayern vant Bundesliga for 22. gang

Nå gjenstår bare to finaler.

|||3-1-seier over nedrykksklare Hertha Berlin ga Bayern München Bundesliga-tittelen for 22. gang. Det er tysk rekord.

Bayern kjemper i år om å vinne trippelen som første tyske klubb. Laget spiller cupfinale i Tyskland 15. mai og mesterligafinale en uke senere.

Serietittelen ble sikret først i siste serierunde, selv om det meste av spenningen forsvant sist helg. Nedrykksklare Hertha Berlin var ikke i nærheten av å stoppe seiersfesten i den tyske hovedstaden.

Bayern hadde et forsprang på tre poeng til Schalke før den siste serierunden, og med en målforskjell som var 17 plussmål bedre enn rivalens, måtte det et under til for at gullet skulle ende noe annet sted enn i München.

Etter 20 minutter ble en hver tvil fjernet. Ivica Olic satte sikkert inn 1-0 etter en pasning fra Arjen Robben. Da hadde Bayern presset hardt på for å få ledermålet.

Herthas utligning ved Gustavo Ramos ødela ikke festen. Robben kontret inn 2-1 kvarteret før full tid, og nederlenderen ble tomålsscorer da han scoret på en retur på overtid.

Schalke fullførte med 0-0 mot Mainz, noe som gir annenplass og mesterligaspill neste sesong. Werder Bremen ble treer og får mesterligakvalifisering.

Mindre gledelig ble dagen for Bochum, som tapte 0-3 for Hannover og må ta turen ned til 2. Bundesliga sammen med Hertha Berlin.

Nürnberg vant 1-0 over Köln takket være et sent vinnermål av Andreas Ottl, og Håvard Nordtveits klubb får spille kvalifisering mot treeren i 2. Bundesliga om fortsatt eliteseriestatus.

(NTB)