Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bayern vil ha Beckham

BARCELONA (Dagbladet): - Jeg har lyst til å kjøpe David Beckham (24), og jeg tror en overgang vil gjøre ham til en bedre fotballspiller, sier Bayern-trener Ottmar Hitzfeld og stikker alt han har inn i Manchester Uniteds forberedelser og framtid. - Jeg trenger ikke mer enn det jeg får på Old Trafford, svarer Beckham og parkerer ryktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For et rykte er det - av det massive slaget. Og: Det har gått varmt de siste dagene her i Barcelona. Men i går - drøye 24 timer før kveldens gigant-finale på Nou Camp - tok «you-know-Beckham» både Bayern München, klubbdirektør og fotballkeiser Franz Beckenbauer, og ikke minst sin egen og meget tyske skosponsor Adidas, ved hornene. Og sverget lojalitet til Manchester United.

Inntil videre.

- Jeg hører det snakkes om at jeg skal hit, dit og overalt, sier David Beckham. - Faktum er imidlertid at jeg liker meg i United, har kontrakt til 2003 og jeg ønsker å være i klubben.

- Men når det er sagt - man kan aldri si hva som kommer til å skje.

Og:

- Hvem vet - kanskje ønsker de å bli kvitt meg en dag?

Victoria Posh-Spice Adams og snart Mrs. Beckham er en av hovedårsakene til de eksepsjonelt langbeinte Beckham-ryktene. Fra flere klubber enn Bayern München hevdes det på det sterkeste at dama rett og slett er møkklei byen Manchester.

Posh er lykkelig

Men også på det geografiske og shoppingmessige planet kommer han med fotballklodens mest begavede høyrefot med ei bøtte iskaldt overgangsvann. Og sier:

- Det har vært sagt mye søppel om at Victoria ikke liker byen, butikkene og nær sagt hva som helst i det miljøet vi lever. For oss er det bare nonsens. - For hun er lykkelig der jeg er lykkelig, sier David Beckham.

- That's it.

Pluss Baby Brooklyn da, den yngste Beckham.

- Familiene våre er veldig viktige for oss, fortsetter D.B. - Både jeg og Victoria er veldig nær knyttet til foreldrene våre. Og så lenge vi bor i England er de ikke mer enn en tre timers biltur unna (London). Akkurat deter veldig viktig for oss.

Men i kveld er Bayern München det viktigste - og ikke minst pokalen som ikke har vært på Old Trafford på 31 år. Og når du ser United-spillerne - sjøl om Ronny Johnsen til stadighet skriver at Premier League var det viktigste han kunne vinne i år - så skjønner du betydningen.

Det er først i kveld Manchester United skal legge pålegg på skiva.

Dette skal gå bra

- En enorm fotballkamp, sier David Beckham. - Alle fotballspilleres drøm er en finale i Mesterligaen. Og klarer vi å konsentrere oss om oppgaven som vi har gjort foran hver eneste kamp de siste par månedene, så skal dette gå bra.

- Alt det Bayern München kan gjøre kan vi gjøre bedre.

For ti og en halv måned siden - etter det røde VM-kortet mot Argentina - var David Beckham den mest forhatte av alle engelske statsborgere. Siden den gang - uansett hvor mye møkk han har fått - har han seilt fotballskoa sine med spinaker. Og at journalister og proffkollegaer gikk hånd i hånd og ga Tottenhams David Ginola dobbel dose i kåringene av Årets Spiller på balløya, er for meg en gåte.

Som aldri kan løses.

Men:

David Beckham kan ta det igjen i kveld. Hvis Manchester United vinner Mesterligaen så er han nemlig kongen. For hjemme i England sitter nå veldig mange av gamle-haterne og de kronisk røde uvennene - og tror det eller ei før du sender meg enda en e-post i emnet Dagbladets påståtte United-onani - og unner både gutten og fotball-øy-nasjonen litt lenge etterlengtet og internasjonal suksess.

Med The Treble i Old Trafford-skapet bør Tina Turner gå i nyutgivelses-studioet og trøkke fram ..., ja, akkurat:

«Simply the Beck's».

STREKKER UT: Beckham strekker ikke bare ut. Nå snakker han også ut, om kona, babyen og klubbskifte.