Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bayern viste ingen nåde mot Hoffenheim

Robben scoret to i 4-0-seieren.

STORSEIER: Arjen Robben og de andre Bayern-spillerne takker supporterne etter 4-0 over Hoffenheim.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERT
STORSEIER: Arjen Robben og de andre Bayern-spillerne takker supporterne etter 4-0 over Hoffenheim.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERT Vis mer

I tide til cupspillet i mesterligaen viste Bayern München tenner da Hoffenheim ble knust 4-0 i lørdagens bundesligarunde.

Arjen Robben scoret to ganger og herjet med gjestene sammen med Franck Ribéry. Så gode var duoen at trener Louis van Gaal sammenlignet dem med Lionel Messi og Xavi.

- Med Robben og Ribery får vi mye mer kreativitet. De er utrolig viktige for oss, som Messi og Xavi for Barcelona eller Ronaldo og Özil for Real Madrid. Vi har ventet seks måneder på at de skal bli skadefri så de kan spille sammen for oss igjen, sa han.

Mario Gómez sendte Bayern i ledelse med sitt 17. seriemål for sesongen, etter forarbeid av Robben. Thomas Müller doblet ledelsen, og Robben økte den to ganger.

Bayern München avanserte til tredjeplass og er nå bare 13 poeng bak serieleder Borussia Dortmund. Det suverene lederlaget mistet to poeng da Kaiserslautern utlignet til 1-1 på overtid lørdag.

Sven Benders ledermål for Dortmund ni minutter før full tid så ut til å ordne lagets 11. borteseier på 12 forsøk, men så ble Neven Subotic utvist for to gule kort. Før Dortmund kom seg av det sjokket, knallet Jan Moravek inn 1-1 for Kaiserslautern.

Poengtapet betyr at toer Leverkusen har kuttet luken til 10 poeng. Simon Rolfes, Renato Augusto og Hanno Balitsch scoret da Leverkusen vant 3-0 borte mot Eintracht Frankfurt. Tidligere landslagskaptein Michael Ballack måtte nøye seg med å følge kampen fra innbytterbenken selv om han for lengst er restituert etter sin skade.

- Han har vært så lenge ute at vi må være forsiktige med ham, sa trener Jupp Heynckes.

Håvard Nordtveit og hans Borussia Mönchengladbach tok et nytt steg mot nedrykk da det ble 1-3-tap mot St. Pauli. Målscorer Igor de Camargo ble utvist allerede midtveis i første omgang.

Nestjumbo Stuttgart tapte også og er tre poeng foran Gladbach. Fra Nordtveits lag er det seks poeng opp til Köln på kvalifiseringsplass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling