Bayern viste styrke og slo Mourinhos Chelsea etter straffedrama

Portugiseren må vente på sitt første trofé.

NÆRE PÅ: Bayerns Javier Martinez jubler etter å ha utlignet ett minutt på overtid av siste ekstraomgang. Med det sikret han straffesparkkonkurranse hvor tyskerne trakk det lengste strået. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
NÆRE PÅ: Bayerns Javier Martinez jubler etter å ha utlignet ett minutt på overtid av siste ekstraomgang. Med det sikret han straffesparkkonkurranse hvor tyskerne trakk det lengste strået. Foto: AP Photo/Matthias SchraderVis mer

• Bayern Munchen-Chelsea 1-1 (0-1) 2-2 e.e.o. 7-6 etter straffespark

(Dagbladet): To ekstremt forskjellige trenertyper, ett veldig godt fotballag, ett som var enda litt bedre, Europas beste fotballspiller, en kvikk liten belgier og en finale som er mer prestisje enn noe annet.

Det var beholdningen i kveldens supercup-finale mellom Bayern Munchen og Chelsea.

- Det handler ikke om oss Før kveldens finale mellom Bayern Munchen og Chelsea, handlet det ikke så mye om de to lagene. Alles blikk var rettet på de to trenerbenkene hvor José Mourinho og Pep Guardiola nok en gang skulle gjøre opp seg imellom.

Mourinho var derimot klar på at det ikke skulle handle om de to da han møtte pressen i går.

- Hvis dere vil spørre om Chelsea, er jeg her til klokka fire. Hvis dere vil spørre om Real Madrid og Barcelona, er jeg ikke her. Det handler ikke om meg og Pep, det handler om Chelsea og Bayern München.

GODT TAK: Bayern-manager Pep Guardiola tar et grepa tak rundt halsen på målscorer Franck Ribéry. Foto: REUTERS/Petr Josek
GODT TAK: Bayern-manager Pep Guardiola tar et grepa tak rundt halsen på målscorer Franck Ribéry. Foto: REUTERS/Petr Josek Vis mer

Men uansett hvor irrelevant Mourinho mener det er, de to mennene har allerede satt sitt preg på sine lag. De første 35 minuttene viste 240 pasninger til Bayern, mens Chelsea hadde 87.

Torres friskmeldt? Fernando Torres måtte finne seg i å bekle benken da Chelsea gjestet Old Trafford tidligere i uken. I dag fikk han muligheten fra start, og skulle vise seg tilliten verdig.

Etter åtte minutter ga han Chelsea 1-0 med en meget god avslutning, og kunne fort lagt på til 2-0 etter en herlig vending da halvtimen var spilt. Selv om hårmanken mangler, var det tidvis snev av gammel storhet over Torres i den første omgangen.

Bayern hadde også sine muligheter, og Thomas Müller var nok nærmest etter 40 minutter, men takket være en god Peter Cech kunne Mourinho og Chelsea gå i garderoben med ledelsen.

Utligning og avstraffelse? Men det skulle ikke holde lenge.

Franck Ribéry, som i går ble kåret til Europas beste fotballspiller i året som gikk, hadde brukt den første omgangen på å stille inn kanonen, og før det var spilt tre minutter av den andre omgangen hadde han bragt balanse i regnskapet med en kanonkule selv ikke Cech kunne stoppe.

Hvorvidt Guardiolas kvelertakgrep på målscoreren under feiringen var helt gjennomtenkt er uvisst, men det så ikke helt heldig ut.

Så rødt Men selv om Bayern kontrollerte mye av den andre omgangen, var ikke Chelsea helt ufarlige. Branislav Ivanovic hadde en heading i tverrliggeren, og David Luiz tvang frem en kjempeparade fra Manuel Neuer.

TIDVIS IMPONERENDE: Fernando Torres noterte seg for en vakker scoring, og viste glimt av gammel storhet innimellom for Chelsea i kveld. Foto: REUTERS/David W Cerny
TIDVIS IMPONERENDE: Fernando Torres noterte seg for en vakker scoring, og viste glimt av gammel storhet innimellom for Chelsea i kveld. Foto: REUTERS/David W Cerny Vis mer

Like etterpå svartnet det for Ramires. Brassen fullførte litt vel entusiastik i en duell med Mario Mandzukic, og fikk sitt andre gule for kvelden. Hadde dommer Jonas Eriksson gitt direkte rødt, er det ingen som hadde straffeforfulgt svensken i ettertid.

Flere mål ble det ikke før svensken blåste for full tid, og duellantene måtte begi seg ut i ekstraomganger i Praha.

Kjapt men slapt Mourinhos menn gikk rett ut av startblokkene, og det tok ikke lang tid før de skulle få betalt.

Eden Hazard angrep et særdeles slapt Bayern-forsvar, fikk skyte upresset fra 15 meter og da Neuer et lite øyeblikk glemte at han sto i mål - gikk Chelsea igjen opp i ledelsen.

Mandzukic hadde to meget kvalifiserte headinger i den andre ekstraomgangen, men Cech trakk frem to redninger fra øverste hylle og nektet kroaten scoring.

Men Bayern fortsatte å presse på, og nesten et minutt på overtid av siste ekstraomgang, måtte selv Cech gi tapt. Javi Martinez fikk, utrolig nok med ti mann i forsvar, stå umarkert og sette inn utligningen.

Lukaku ble syndebukk Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse.

DUELLANTER: José Mourinho ville ikke ha noe av at det handlet om ham og Pep Guardiola før kampen, men når to av fotballverdenens storheter møtes, er det vanskelig å si seg enig. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
DUELLANTER: José Mourinho ville ikke ha noe av at det handlet om ham og Pep Guardiola før kampen, men når to av fotballverdenens storheter møtes, er det vanskelig å si seg enig. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Vis mer

David Alaba, David Luiz, Toni Kroos, Oscar, Philip Lahm, Frank Lampard, Franck Ribéry, Ashley Cole og Xherdan Shaqiri var i tur og orden sikkerheten selv fra straffemerket, men Romelu Lukaku som sistemann ut måtte se seg slått av Manuel Neuer.

Med det kunne Pep Guardiola løfte sitt første europeiske trofé etter å ha tatt over Bayern, mens Mourinho må vente litt på sitt.

Likevel er det mye som tyder på at det ikke blir siste sjanse for noen av de to duellantene.

RETT I ANGREP: Chelsea og Eden Hazard fikk hjelp av et slapt Bayern-forsvar da de gikk opp til 2-1. Foto: REUTERS/Petr Josek
RETT I ANGREP: Chelsea og Eden Hazard fikk hjelp av et slapt Bayern-forsvar da de gikk opp til 2-1. Foto: REUTERS/Petr Josek Vis mer
BARE NESTEN: Thomas Müller fortviler over forspilte sjanser i kveldens kamp. Foto: AFP PHOTO / MICHAL CIZEK
BARE NESTEN: Thomas Müller fortviler over forspilte sjanser i kveldens kamp. Foto: AFP PHOTO / MICHAL CIZEK Vis mer